Здоровье и красота
1035

Vindecat de cancer prin fapte bune


În timp ce majoritatea oamenilor au grijă să-şi plătească facturile, gestionându-si bugetele şi încercând să obţină mai multe venituri, şomerul Brice Royer şi-a făcut un scop din a plăti chiriile altora. O astfel de generozitate este doar un exemplu de cum îi ajută pe alţii. Desigur, apare inevitabil întrebarea: De ce o face?

“De ce plătesc chiria altora şi nu pe a mea? Este simplu. A cumpăra şi a vinde nu este dragoste. Este comerţ. A da şi a primi este dragoste,” spune Royer. “Cred că pe noi comerţul ne-a dezbinat şi din această cauză m-am îmbolnăvit de cancer.”

Legătura dintre bani şi boli

Royer, în vârsta de 33 de ani, s-a îmbolnăvit în urmă cu doi ani de o formă rară de cancer la stomac. A ascultat explicaţiile obişnuite despre motivele care i-ar fi putut declanşa boală, precum expunerea la substanţe chimice şi alţi factori de mediu, dar discuţia cu un economist care i-a spus că, de fapt, banii sunt principalii vinovaţi de îmbolnăvirea lui, l-a făcut pe Royer să adopte această mentalitate de “da mai departe”. Pe scurt, a adoptat un stil de viaţă prin care încearcă să se îndepărteze de o societate în care banii sunt cei mai importanţi câtre una în care oamenii îşi împlinesc nevoile printr-un sistem de dăruire şi primire. În loc să-şi trateze cancerul cu tratamente sau intervenţii chirurgicale, Royer a ales să-şi schimbe mediul, ceea ce a făcut minuni pentru sănătatea lui.

De când a adoptat acest stil de viaţă, şi-a menţinut o viaţă sănătoasă care i-a permis să-şi ţină boala sub control. De fapt, corpul său, odată slăbit de boală, a luat în greutate, ceea ce nu reuşise să facă înainte de această schimbare. În plus, el îi încurajează şi îi inspiră şi pe alţii să adopte un stil de viaţă bazat pe o economie prin dăruri prin pagina să de Facebook create în acest scop, Economia prin Daruri Vancouver BC. Royer s-a mutat dintr-o zonă aglomerată într-un oraş mult mai liniştit în Vancouverul de Nord, Canada.
De ce vindecă o astfel de abordare care se îndepărtează de bani şi se apropie de oameni

Scopul acestei abordări de tratare a cancerului printr-un sistem de “da mai departe” este dublu. În primul rând, după studiu şi multă reflecţie, el este de părere că banii şi goana colectivă după profit poate duce la corpuri nesănătoase. De exemplu, în părţi ale Chinei în care unele fabrici chimice au mari progrese din punct de vedere economic, locuitorii din zonele respective se îmbolnăvesc pe capete de cancer. (3) În zone în care economia este înfloritoare, de multe ori, sănătatea populaţiei respective este în declin. De aici concluzia că goana permanenţă după bani a societăţii, pâna la extreme inutile, efectiv îi costă viaţa. În al doilea rând, Royer îşi bazează argumentele pe studii care arată că sentimentele de dăruire şi de apartenenţă la o comunitate contribuie la longevitate. Într-o societate în care oamenii dau şi primesc, în loc să se implice în schimburi de bani, tind să trăiască mai fericiţi şi mai sănătoşi. De exemplu, pe insulă grecească Ikaria, bărbaţii sunt de patru ori mai predispuşi decât americanii să trăiască până la 90 de ani, şi se bucură de o sănătate mult mai bună. (4) Acolo, copiii se întorc acasă să trăiască cu părinţii după liceu, nu există acea noţiune a timpului şi a urgenţei cum pare să fie în alte culturi, iar oamenii îşi cheltui banii de sărbători, pentru mâncare şi băutură.

“Pentru mine, cel puţin, este o chestiune de supravieţuire,” spune Royer despre stilul sau de viaţă printr-o economie de dăruire. “A da şi a primi pentru mine înseamnă sănătate şi vindecare.” (2)
Ultima radiografie a arătat ca tumoarea lui Royer da semne de regres. (2)

via | http://viataverdeviu.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.