Здоровье и красота
4733

Piatra de alaun: Ce este şi cum te ajută în lupta cu transpiraţiaEste un produs 100% natural, cu un singur ingredient care este complet inofensiv pentru sănătatea zonei axilare şi a sânilor.

Piatra de alaun este recunoscută ca fiind o alternativă naturală la deodorantele din comerţ. Dacă eşti conştientă de pericolul pe care-l are aluminiul existent în antiperspirantele din comerţ frumos parfumate şi-ţi doreşti să încerci un produs natural poţi să încerci piatra de alaun sau un deodorant handmade care poate să conţină pulbere din piatră de alaun. Eficienţa lor este testată şi mulţi utilizatori s-au declarat mulţumiţi, continuând să achiziţioneze aceste produse.

Preţul lor este puţin mai ridicat decât ceea ce găseşti în supermarketuri, însă ingredientele sunt naturale şi nu prezintă niciun pericol pentru zona axilei. Un lucru benefic pe care îl au aceste produse naturale este tocmai faptul că nu împiedică transpiraţia, prin urmare permite corpului să desfăşoare procesul de detoxifiere în mod natural. Însă, ele acţionează asupra bacteriilor care se formează în urma transpiraţiei şi nu permit formarea unui miros urât. Acest lucru este posibil doar atunci când foloseşti deodorante.

În schimb, produsele numite antiperspirante blochează porii şi astfel transpiraţia este blocată. Acest proces nu este de dorit, deoarece corpul nu mai poate să elimine toxinele care rămân în interiorul organismului.

Prin urmare, este de preferat să foloseşti un deodorant, însă să-l alegi cu atenţie ca să nu conţină aluminiu. Acest ingredient este foarte controversat, multe cercetări clasificându-l ca având potenţial cancerigen. De asemenea, antiperspirantele conţin o mulţime de ingrediente care sunt absorbite prin piele, iar prin aplicarea lor zilnică pot să pună în pericol sănătatea sânilor. Pe de altă parte, conform Institutului Naţional de Cancer şi Asociaţiei de Alimentaţie şi Medicamente(FDA) din SUA, antiperspirantele nu sunt vinovate de producerea cancerului.

Este alegerea ta ce produs vrei să foloseşti, însă dacă vrei să încerci altceva orientează-te către deodorantele naturale.

Ce este piatra de alaun?

Alaunul este un mineral natural care este extras din mine şi îl găseşti sub formă de stick incolor şi fără niciun miros. Este 100% naturală, adică fără conservanţi, aditivi, coloranţi, alcool, parabeni, aluminiu, emulgatori sau alte substanţe toxice. Ea are rolul de a regla procesul de transpiraţie şi de a împiedica înmulţirea bacteriilor urât mirositoare, fiind potrivită şi pentru persoanele alergice sau cu o piele sensibilă.

Piatra de alaun este un hemostatic natural care opreşte sângerarea şi contracţia vaselor de sânge. Astfel, este extrem de indicată folosirea acesteia în caz de mici accidente, cum sunt arsurile căpătate în timpul gătitului, după epilare sau pe oricare altă rană, cu singura condiţie să spălăm bine zona afectată înainte de aplicare. De asemenea, poate fi folosită şi de către bărbaţi, după bărbierit, având un rol calmant asupra pielii şi potolind senzaţia de uscăciune şi furnicături specifică după rasul cu lama.

Are efect antibacterian – piatra de alaun are capacitatea de a inhiba dezvoltarea bacteriilor, responsabile de apariţia mirosului neplăcut de transpiraţie. Prin urmare, nu maschează mirosurile, ci le previne încă din stadii incipiente.

Piatra de alaun nu conţine chimicale riscante pentru sănătate

Atenţie! Pe ambalaj la lista cu ingrediente trebuie să găseşti ca unic ingredient: «potassium alum». Trebuie să eviţi produsul care are «ammomium alum», deoarece este varianta sintetică. De asemenea, trebuie să ştii că potassium alum şi aluminiul sunt două substanţe total diferite. Primul nu este absorbit de piele, fiind complet inofensiv, în vreme ce aluminiul se ştie că intră în piele şi are efecte negative asupra sănătăţii.Cum se foloseşte piatra de alaun

1. Imediat după duş când zona axilară este umedă. Se aplică de câteva ori până când simţi pielea uscată.

2. Dacă vrei să aplici pe pielea uscată se umezeşte puţin piatra şi se aplică de câteva ori în zona axilei până când simţi pielea uscată.
3. Poţi să o foloseşti după epilare. Bărbaţii o pot folosi după bărbierit, deoarece are efect astringent.

Preţul unui stick cu piatră de alaun varianză între 60-120 de lei. Evită-l pe cel care conţine ammonium alum şi optează pentru cel care are potassium alum. Este un produs care te va ţine foarte mult, chiar şi un an. Îl poţi găsi în magazinele naturiste sau la farmacie.

via | http://www.eva.ro

1 комментарий

avatar
Un articol binevenit, exact cautam ceva naturist si mai putin nociv pentru mine. Mersi, chiar azi ma uit prin farmacii si scriu la ce pret l-am procurat.
0
:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.