Здоровье и красота
841

Arta unui somn ca la carteExistă un motiv pentru care i se spune ceas de alarmă. Te saltă în fiecare dimineaţă din săptămână. Dar oferă-ți o șansă la odihnă în weekend şi ţie, şi ceasului. Mai întâi, ascunde-l. Sau pune-l pe silent. Chiar dacă e doar simbolic, ascunde-l undeva într-un sertar sub teancul de pulovere.

Iniţiază o cerere de intimitate. Uşor, ferm, spune lumii, fie online, fie prin telefon, că vrei să fii lăsat în pace să dormi până mai târziu. Pune deoparte de cu seară un bol de cereale, aşa o sa fii mai relaxat.

Îmbracă-te potrivit pentru un somn de succes. Alege haine uşoare, care nu se incâlcesc şi nu se supraîncălzesc când dormi. Pregăteşte şi patul – să fie o saltea nu foarte moale, dar nici o scândură. Pernele perfecte fac diferenţa. Fie că eşti o persoană care doarme pe o parte, pe spate, pe burtă, există câte un model pentru fiecare. Penele versus, acrilic versus, fibrele – depinde de tine, dar aminteşte-ţi că cele din fibre sunt cele mai bune dacă ai alergii.

Pulverizează uşor un parfum de aşternuturi cu aromă de levănţică pe perne şi cearşafuri. Lavanda este recunoscuta pentru abilitatea sa de a înmuia, de a calma.

Un pahar inainte de culcare suna atat de elegant – dar sincer, alcoolul distruge ciclul somnului. Alege mai bine un ceai de plante sau un pahar cu lapte – lactoza ar trebui sa aduca mai repede visele frumoase.
Daca gandurile te mentin treaza, incearca muzica usoara sau zgomot alb – poti sa „calatoresti” prin furtuni, vant, valurile oceanului, o ploaie calma, greieri intr-o seara de vara.

De asemenea, ofera-i gatului si spatelui tau suportul pe care il merita, alegand perna ideala pentru timpul tau de somn. Daca dormi pe burta, alege perne din pene – sunt foarte moi si iti mentin gatul in linie cu sira spinarii.

Daca dormi pe spate si/sau sforai, alege o perna din burete, conturata – forma aceasta pozitioneaza capul si iti permite mai usor sa respiri. Daca dormi pe o parte, ai nevoie de o perna lunga – foloseste aceasta perna pentru a-ti relaxa spatele, plasand-o intre genunchi.

Daca dormi in timp ce calatoresti, o perna cilindrica pentru gat este ceea ce ai nevoie. Inconjoara capul si il fereste de miscarile bruste ale masinii.

via | http://www.glamourgirl.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.