Здоровье и красота
823

Grăsimea de pe burtă, cea mai periculoasa grăsimeAtunci când vine vorba de riscuri pentru sănătate, contează foarte mult zona unde este localizată grăsimea pe corp. Poate că nu ţi-a trecut prin cap până acum acest lucru, însă zona în care este localizată grăsimea pe corpul tău este un factor extrem de important pentru sănătatea ta.

Cercetători din Brigham şi de la Women’s Hospital (Spitalul de Femei) şi Laboratorul pentru Sănătatea şi Metabolismul Populaţiei aparţinând Institutului Naţional pentru Boli de Inimă, Plămâni şi Sânge (Naţional Heart, Lung and Blood Institute Laboratory for Metabolic and Population Health) au descoperit ca oamenii care au cantităţi mari de grăsime pe abdomen – comparativ cu alte părţi ale corpului – au un mai mare risc de cancer şi boli de inimă. Cercetătorii au observat că grăsimea abdominală este considerată un indicator al grăsimii ce înconjoară organele interne.

“Contrar studiilor publicate anterior, şi care comparau BMI (Body Mass Index-indicele de masă corporală) şi circumferinţă taliei, prezentă grăsimii abdominale a îmbunătăţit capacitatea de a prezice boală de inimă, sprijinind ipoteză că, grăsimea abdominală, ar putea sta parţial la bază asocierii dintre grăsimea corporală şi bolile de inimă şi cancer”, a spus într-o declaraţie dr. Caroline S. Fox, doctor în medicină, cercetător şef la acest Laborator.

Studiul, publicat în jurnalul Colegiului American de Cardiologie, a inclus 3 086 oameni care au luat parte la Studiul Cardiologic Framingham, cu o medie de vârsta de 50 de ani. Cercetătorii au monitorizat participanţii la studiu pentru şapte ani, timp în care au examinat situaţia bolilor cardiace şi a cancerului. Ei au mai utilizat şi scanări prin tomografie computerizată pentru a analiza unde anume în corp se acumula grăsimea.

La sfârşitul perioadei de monitorizare muriseră 71 de oameni, 90 avuseseră un eveniment cardiac şi 141 dezvoltaseră cancer. După luarea în consideraţie a altor factori de risc şi obezitatea, cercetătorii au găsit o asociere clară între grăsimea abdominală şi riscurile mai înalte de cancer şi evenimente cardiace.

Aceasta nu este prima oară când riscurile de boală cardiacă au fost corelate cu grăsimea de pe burtă. HealthDay a raportat despre un studiu, publicat în acelaşi jurnal mai devreme anul acesta, arătând că pentru pacienţii cardiaci de greutate normală, riscul de moarte timpurie se măreşte dacă au grăsime la burtă – şi şansele lor de supravieţuire sunt de fapt mai mici decât ale obezilor care au grăsimea în alte părţi ale corpului.

Alte riscuri de sănătate legate de grăsimea de pe burtă.

Cercetări prezentate anul trecut la o întâlnire a Societaţii Radiologice din America de Nort a arătat o asociere între grăsimea de pe burta şi un risc mai înalt de osteoporoză la bărbaţi. Şi un studiu prezentat mai devreme anul acesta la Conferinţa Internaţională ATS 2013 a arătat o asociere între apneea obstructivă de somn şi grăsimea pe burtă la bărbaţi. În plus, un studiu efectuat pe şoareci şi publicat în jurnalul Cercetări de Prevenire a Cancerului sugerează o legătură directă între grăsimea abdominală şi cancerul de colon.

De ce această diferenţă între grăsimea dintr-un loc sau altul? Este foarte simplu, grăsimea din zona burţii, aşa numită zona viscerală, este de fapt numai vârful aisbergului. Atunci când grăsimea este localizată în zona organelor principale (zona viscerală), înseamnă că pe interior organele principale sunt “cufundate” şi ele în mai multă grăsime fapt ce intervine direct în sănătatea acestora şi în declanşarea de diferite probleme de sănătate.

via | viataverdeviu.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.