Здоровье и красота
1288

8 curiozități despre sprânceneIată 8 curiozităţi despre sprâncenele umane care îţi vor schimba percepţia atunci când te vei mai privi în oglindă!

1. Ajută vederii

Aceasta este principala calitate a sprâncenelor noastre, pe lângă faptul că ne oferă personalitate. Ele opresc picăturile de apă să intre în ochi atunci când plouă sau transpirăm.

2. Prea mult păr

Potrivit unei firme de transplant de păr, o persoană de vârstă medie are în jur de 250 de fire de păr per sprânceană. Se spune că cei care nu s-au pensat niciodată pot avea până la 1.100 de fire de păr.

3. Sprâncenele au o viaţă limitată

Durata de viaţă a unei sprâncene este de patru luni, atât timp îi ia unui fir de păr să cadă şi să crească la loc.

4. Sprâncenele sunt importante în recunoaşterea facială

Un studiu efectuat de MIT arată faptul că oamenii sunt mai greu de recunoscut dacă au lipsă sprâncenele. Ele sunt mai importante în recunoaşterea facială decât ochii în sine.

5. Sprâncenele sunt controlate vocal

Ele ne ajută să semnalăm emoţiile, dar sunt şi pe pilot automat. Pe măsură ce ridici tonul vocii, la fel va fi şi cu sprâncenele tale şi viceversa. Atunci când te exprimi fără să gândeşti, ca atunci când eşti surprins, sprâncenele tale se mişcă simetric una de cealaltă. Când vine vorba de suspiciune sau curiozitate, ele vor fi asimetrice.

6. Avantaj special pentru oameni

Multe mamifere au sprâncene şi le folosesc pentru a exprima emoţiile, dar oamenii sunt singura specie pentru care ele sunt crescute direct pe pielea netedă. Astfel expresiile noastre sunt mai uşor de recunoscut şi interpretat.

7. Nu suntem primii care le înfrumuseţează

Aranjarea şi îngrijirea sprâncenelor nu se face de acum, ci de cu multă vreme în urmă. Fiecare cultură şi perioadă a avut un stil caracteristic. În timpul Renaşterii, la Florenţa oamenii obişnuiau să-şi radă sprâncenele total, în alte locuri nobilimea dădea cu grăsime între sprâncene pentru a creşte şi acolo mai mult păr. În Egiptul Antic familia trebuia să se penseze obligatoriu la decesul unei pisici.

8. Sprânenele vorbesc despre tine

Cei care se pricep să citească pe chipul unui om pentru a afla caracteristici se pricep să citească şi sprâncenele. Conteayă tipul lor, desimea, forma în citire. Cele curbate indică o persoană care are nevoie de exemple concrete pentru a înţelege o problemă, iar sprâncenele drepte aparţin persoanelor directe, care acţionează, logice, tehnice.Sprâncenele unghiulare aparţin celor care le place să fie corecţi şi să deţină controlul, indiferent de situaţie.

via | www.womenshealthmag.com

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.