Здоровье и красота
695

…monoglutamatul de sodiu (E-621) se ascunde sub 25 de denumiri?Monoglutamatul de sodiu (MSG), sau sarea chinezească, este un ingredient sintetizat dintr-un aminoacid, utilizat în alimentele din nenumărate supermarketuri, restaurante locale, cafenele, școli etc. Totul, de la supă la biscuiți până la carne poate conține monoglutamat de sodiu, deoarece chiar dacă este atât de periculos, da un gust bun mâncării și este foarte ieftin, la fel ca zahărul.

Incredibil, chiar și preparatele pentru sugari și alimentele pentru copii conțin această otravă, chiar dacă copiii și sugarii, care sunt de patru ori mai sensibili decât adulții la efectele toxice ale acestei substanțe chimice, sunt cei mai expuși riscului. Deasemenea monoglutamatul de sodiu creează dependență, iar în cazul copiilor aceasta este cea mai periculoasă.

Există câteva motive principale pentru care monoglutamatul de sodiu este unul dintre cei mai gravi aditivi alimentari de pe piață. În primul rând, după cum spune dr. Blaylock, autor al cărții „Excitotoxine”: ” monoglutamatul de sodiu este o excitotoxină, ceea ce înseamnă că suprasolicită celulele până la punctul de degradare, acționând ca o otravă. A doua parte a ecuației este că monoglutamatul de sodiu poate fi literalmente ascuns în etichetele produselor alimentare. Astfel monoglutamatul de sodiu se ascunde în spatele a 25 de nume, precum bulion, cazeină, hidrolizat, autolizad, aromă de fum, potențator de aromă sau gust, gelatină, extract de drojdie, proteină vegetală hidrolizată, cazeinat de sodiu sau potasiu, proteină texturată, gelatină, sirop de orez sau de orez brun și multe altele, ceea ce îl face extrem de dificil de identificat.”

Efecte secundare cauzate de monoglutamatul de sodiu:

 • durere de cap
 • diaree
 • amorțeală
 • senzație de arsură
 • furnicături
 • dureri toracice
 • constricție faciale
 • greață
 • bătăi rapide ale inimii
 • somnolență
 • slăbiciune
 • dificultăți de respirație pentru astmatici

Monoglutamatul de sodiu este, de asemenea, o cauză probabilă care contribuie la epidemia de obezitate iar oamenii de știință au cunoscut faptul că monoglutamatul de sodiu cauzează obezitate din anii 1960!

Este clar că nu se merită câteva mușcături de junk food gustoase, pentru a oferi corpului tău unda verde de a produce grăsime viscerală, cel mai periculos tip care înconjoară organele și creste riscul de atac de cord, accident vascular cerebral, insomnie, diabet zaharat tip 2, și multe altele.

Și cu toate acestea, este exact ceea ce faci atunci când mănânci alimente care conțin monoglutamat de sodiu.

Eliminarea monoglutamatului de sodiu din dietă este o alegere înțeleaptă pentru toată lumea, inclusiv pentru femeile gravide. Pentru a face acest lucru, rămâneți la alimentele naturale, neprocesate. Și, chiar dacă nu mâncați alimente prelucrate, să fiți cu ochii în patru pentru numele ascunse ale monoglutamatului de sodiu pe etichetele produselor alimentare.

via | www.greenmedinfo.com

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.