Здоровье и красота
7863

Varza de mare, tratament sau deliciu?


        Varza de mare folosită în alimentație prezintă o sursă bogată în minerale dar la fel mai poate prezenta și un bun tratament pentru om.   Această algă marină, despre care vrem să vorbim   se găsește din abundență în regiunea Sahalin și insulele Kurile.
       Capacitățile curative ale verzei de mare au fost descoperite așa cum se primește de obicei, întâmplător. Și nu în Rusia, ci în Japonia. Savanții japonezi și-au dat seama că în insula Okinawa există cel mai scăzut nivel de boli canceroase din Japonia, deși hrana tradițională este aproape aceeași în întreaga țară. Răspunsul a venit după câteva luni de studiu al alimentației, timp în care s-a constatat o singură deosebire: locuitorii din Okinawa mănâncă alge brune crude în timp ce restul japonezilor le fierb. Prin fierbere, o mare parte dintre substanțele conținute de varza de mare sunt pierdute, în special Fukoidan, cu un miraculos efect distructiv asupra celulelor afectate de orice forma de cancer.
        Rușii au fost primii care au înțeles beneficiile pe care varza de mare le are asupra organismului uman. O serie de studii pe cobai, efectuate de Institutul de Medicina din Vladivostok, au demonstrat scăderea colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge, îmbunătățirea funcțiilor gastrice, restabilirea echilibrului hormonal precum și o întărire a sistemului imunitar. Mai mult, în 1994 au fost efectuate studii clinice generale și testări imunologice în rândul populației, inclusiv copii, care locuiesc în teritorii puternic contaminate radioactiv (Briansk, Orenburg, Celiabinsk), ca urmare a avariei de la centrală atomoelectrică de la Cernobil. În toate grupurile s-a observat un puternic efect clinic pozitiv, refacerea formulei sângelui, întărirea unghiilor și accelerarea creșterii părului, reducerea și chiar eliminarea într-un procent covârșitor a metalelor grele din organism precum și un tonus general pozitiv.
       Lucrurile nu s-au oprit aici. Conducerea Gazprom, una din cele mai puternice companii specializate în extracția și transportul gazelor metane din Rusia, a decis că pentru toți pentru muncitorii filialei sale Mostrangaz să existe în meniul zilnic și căte o porție mică de varză de mare.
        Pentru cei ce locuiesc în orașe tratamentul  cu varză de mare ar putea fi o soluție, mai ales că a-ceasta și-a dovedit efectele privind eliminarea din organism a radionuclizilor, a metalelor grele, a radicalilor liberi și a toxinelor. Alginatele conținute de varză sunt cel mai eficient sorbent natural din câte se cunosc. Este recomandată și pentru fumători, care dacă își folosesc în alimentație  o doza zilnică  de varză vor scăpa mult mai repede de plumbul și cadmiul care se găsesc în mod normal în fumul de țigară, doua metale grele cu efect devastator asupra sistemului imunitar.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.