Здоровье и красота
1345

Obezitatea în rândul copiilor


     Obezitatea în rândurile copiilor nu este doar o problema americană, ci este prezentă în întreaga lume. Un studiu efectuat în America a arătat că există o corelație între mamele care lucrează și obezitatea copiilor acestora. Mamele care lucrează sunt preocupate de întreținere și puțin timp acordă alimentației copiilor săi.  

     Copiii au nevoie de o alimentație sănătoasă și echilibrată care poate să le ofere destulă energie pentru a crește și  a se dezvolta. Și aceasta înseamnă că, de obicei, copiii au nevoie de mai multe energie decât folosesc. Cu această energie în plus ei formează țesut nou și cresc.  Monada inversă este că, copiii care iau regulat prea multă energie se îngrașă, se petrece stocare în grăsime. Dacă ești obez, înseamnă că ai o cantitate considerabilă de greutate în exces și prea multa grăsime în corp.

    Obezitatea este cauzată de alimentația neregulată  și necorespunzătoare vârstei, precum și  insuficiența de  mișcări  fizice. Folosirea  alimentelor bogate în calorii, cel mai des alimentele care conțin mult zahăr și grăsimi aduc la aceste probleme. Obezitatea face ca corpul să fie  predispus spre  probleme de sănătate foarte serioase. Numărul de copii supraponderali și obezi a crescut considerabil în ultimii 30 de ani. Conform unui studiu, aproximativ 1 din 6 copii având vârsta între 2 și 15 ani, erau obezi.      Daca copilul are greutate supraponderală, riscul de a dezvolta o problemă de sănătate gravă în viitor este mai mare ca la ceilalți copii. Aceste probleme medicale pot apărea atunci când copiii întră în perioada pubertății, când se petrec diferite schimbări hormonale. Copiii obezi ajung, de obicei, adulți obezi. Obezitatea poate afecta  sănătatea emoțională și mentală a copilului. Pierderea  încrederii în sine poate duce la  depresie sau chiar și la bulimie. Ne mai vorbind de celelalte probleme de sănătate care vor da mari bătăi de cap ca: tensiune arterială ridicată, diabet zaharat, astm, boli ale ficatului, și multe altele.


      Obezitatea la copii este cu atât mai greu de tratat cu cât  cei mici cât și adulții vor face un efort suplimentar pentru schimbarea obiceiurilor alimentare și a celor de mișcare.Cu ajutorul următoarelor sfaturi  veți putea  preveni obezitatea la copii:


 
1. Mâncați mai puțin – restaurantele au alimente pline de calorii și nu puteți citi ambalajul pentru a vedea ce mănâncă copiii dumneavoastră. Acest sfat împreună cu al doilea, poate ajuta la prevenirea obezității infantile.


2. Când mâncați în oraș aveți grijă la porție – contrar punctului 1, vă doriți în continuare să mâncați în oraș, faptul că aveți copii nu vă leagă de casă la orice masă. Dar când ieșiți în oraș, optați pentru porții mult mai mici. De exemplu, 2 copii ar putea împarți o masă.


3. Planul de masă – atunci când mergeți la supermarket, faceți o listă pentru a evita achiziționarea de produse proaste. Cumpărăturile din impuls pot fi responsabile pentru obezitatea la copii. Cele mai sănătoase alimente sunt în afara supermarket-urilor, de exemplu fructe și legume proaspete. Puteți cumpăra numai alimente sănătoase pentru copiii dumneavoastră.


4. Gătiți mese simple la sfârșitul săptămânii și păstrați-le la congelator – mai ales daca munciți, s-ar putea să vă fie greu sa gătiți mese sănătoase pentru a reduce obezitatea infantilă și prin urmare optați pentru mese prelucrate în timpul săptămânii. Dacă pregătiți mâncare sănătoasa la sfârșitul săptămânii puteți congela și în timpul săptămânii le puteți dezgeheța și consuma.


5. Cumpărați doar gustări sănătoase – dacă aveți doar gustări sănătoase în casă, când nu sunteți acasă copiii dumneavoastră vor găsi doar gustări sănătoase. De exemplu, nu cumpărați produse cu mult zahăr și băuturi acidulate, astfel încât copiii nu vor avea alte opțiuni decât suc proaspăt de fructe sau apă. Gustările nesănătoase au cantități mari de grăsimi saturate și zahăr ceea ce reprezintă cheia care contribuie la obezitatea infantilă.


      Urmând aceste 5 sfaturi puteți reduce obezitatea infantilă. Dacă aveți probleme, spațiul internet  vă  poate oferi numeroase  sfaturi pentru a oferi copiilor dumneavoastră alimente sănătoase.
 
Sănătate!!

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.