Здоровье и красота
682

Beneficii de sănătate ale supei de linte

      Ce este supa de pui pentru consumatorii de carne, este supa de linte pentru vegetarieni. Se ştie despre linte că primele culturi ar fi fost în Orientul Apropiat, între 9500 şi 13.000 de ani în urmă. Lintea este bogată în carbohidraţi, fibre şi proteine, pe lângă faptul că conţine o mare cantitate de apă.
      Ea mai conţine şi anumite cantităţi de potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, acid folic, tiamină, sodiu, zinc şi vitamina B1. În plus, este o sursă sănătoasă şi totuşi necostisitoare de proteine, fibre, fier şi minerale. Supa de linte are multe beneficii, dintre care enumerăm:

1. Aliment binecuvântat
Conform naţiunii şiite, şaptezeci de profeţi, inclusiv Mohammed şi Iisus au binecuvântat lintea.

2. Vindecă problemele hepatice, răcelile şi febra
Hipocrate le-a spus pacienţilor cu probleme hepatice să mănânce linte. Supa de linte este recomandată de mulţi experţi din domeniul sănătăţii/dieteticieni pentru oamenii care vor să se recupereze de boală sau un stomac deranjat, ori cei care suferă de răceală sau febră.

3. Vindecă bolile de stomac
Terciul de orez şi linte este un fel de mâncare populară consumată în India şi Pakistan, o versiune uşor apoasă a terciului de cereale, şi este deseori mâncată atunci când cineva îşi revine în urma unei boli de stomac.

4. Binefacere pentru săraci
Supa de linteeste foarte hrănitoare şi este o binefacere pentru ţările mai sărace, fiind destul de accesibilă. Lintea este adăugată şi supei de pui de către unii oameni în Europa şi America. Supa de linte poate fi gătită într-un vas deschis sau oală cu presiune, nu necesită mult timp pentru a fi pregătită.

5. Fă-o în felul tău
Această supă sănătoasă este bună de mâncat şi atunci când îi adaugi numai ceapă, usturoi, ghimbir, sare şi piper negru pentru gust. Oamenii adaugă şi alte legume, cum ar fi morcovi, cartofi, pătrunjel, ţelină şi frunze de dafin. Unii pun şi suc de lămâie, oţet, chime, ulei de măsline, unt, smântână sau iaurt, în funcţie de gust, pentru a face din supa de linte o masă sănătoasă şi hrănitoare.

via | www.apropo.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.