Здоровье и красота
360

Cafeaua decafeinizată la fel conţine cafeină


      Atunci când serviți o ceaşcă de cafea  dimineața sau în timpul zilei trebuie să cunoașteți că ea conține aproximativ 80-135 mg cafeină, dar pentru a fi considerată decafeinizată trebuie îndepărtată cel puţin 97% din cafeină. Testele arată că şi cafeaua decafeinizată tot mai conţine 2-6 mg de cafeină pe ceaşcă.  Prima marcă de cafea decofeinizată cunoscută a fost Sanka. Metoda folosita de Sanka, cunoscută şi sub numele de metoda Roselius constă în infuzarea cafelei cu vapori de saramură şi după care boabele erau stropite cu benzen. Aceştia nu mai utilizează această metodă fiind considerată extrem de periculoasă. Și nu cred că ar mai fi doritori  după toate.
       Una dintre metodele cele mai eficiente de decofeinizare este cea a dioxidului de carbon. Astfel boabele sunt vaporizate şi apoi înmuiate în apă carbogazoasă, care este filtrată prin filtre de carbon. Sunt trecute mai apoi printr-o soluţie de apă şi cafea pentru a îndepărta cofeina.
      Conform studiilor 5-10 ceşti de cafea decofeinizată conţin tot atât de multă cofeină precum 1-2 ceşti de cafea normală.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.