Здоровье и красота
735

Bea apă caldă cu lămâie și vei fi sănătos


       Beneficiile pe care le areapa caldă cu lămâie, consumată dimineața, după ce te-ai trezit, sunt fantastice. Apa caldă cu lămâie este un remediu miraculos, vechi de când lumea, cu multiple beneficii asupra sănătății.

      Chiar dacă aparent banal și insignifiant, acest ritual mic te poate ajuta să îți îmbunătățești sănătatea. Consumarea unui pahar de apă caldă cu lămâie ajută corpul să se adapteze ritmurilor naturii. La un pahar de apă călduță (nu fierbinte) adăugăm sucul stors de la o jumătate de lămâie. Singurul dezavantaj pe care îl putem reproșa acestui remediu este faptul că, în exces, aciditatea lămâilor poate cauza deteriorarea smalțului dinților. Totodată, nu este recomandat în cazul gastritei sau al ulcerului gastroduodenal.


 

12 motive că să consumi acest remediu dimineața:

— Apa caldă cu lămâie stimulează sistemul imunitar, contribuind la funcționarea acestuia în parametri normali. Lămâile au un conținut ridicat de vitamina C (acid ascorbic), un antioxidant ultracunoscut ce contribuie la menținerea sănătății sistemului osos prin participarea la sinteza cartilajelor și a oaselor.

— În același timp, Vitamina C are proprietăți antiinflamatorii și ajută la reducerea stresului și la vindecarea rănilor. Este excelență împotriva răcelii și a gripei. Pe de alta parte, lămâile conțin și potasiu ce stimulează funcțiile creierului și influențează în bine activitatea nervoasă. Potasiul contribuie și la menținerea în cote normale a tensiunii arteriale.

— În plus, apă caldă cu lămâie este excelentă în a te ajuta să lupți împotriva infecțiilor virale, a tusei și a durerilor de gât. Apa caldă cu lămâie este benefică persoanelor cu astm sau alergii, contribuind la alinarea problemelor respiratorii.

— Obiceiul de a bea apă dimineața pe stomacul gol purifica colonul, înlesnind totodată absorbția nutrienților.

— Apa caldă cu lămâie are rol de detoxifiere și de curățare a ficatului, stimulând enzimele naturale ale ficatului și eliminarea toxinelor.

— Pe de alta parte, apa caldă cu lămâie ajută la curățarea sistemului digestiv favorizând digestia și ajutând ficatul să secrete bila, un acid mai mult decât necesar în procesul de digestie. Totodată, apa caldă stimulează tractul gastrointestinal și ajută la eliminarea toxinelor din tractul intestinal.

— Apa caldă cu lămâie acționează ca un diuretic natural.

— Lămâile contribuie la menținerea unui tract urinar sănătos prin eliminarea toxinelor și prin creșterea ritmului urinarii.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.