Здоровье и красота
579

Ora ideală la care să bei cafeaua de dimineață, calculată de oamenii de știință

     Pentru a obține efectul maxim de la o cafea, momentul ideal de a o consuma nu este imediat după trezire, ci între orele 09:30 și 11:30 dimineața. 
        Steven Miller, un neurocercetător de la Universitatea din Maryland, susține că cel mai bun moment pentru a consuma cafeaua este când hormonul cortizol este cel mai scăzut nivel. Acest moment are loc în jurul orei 10:30, scrie Daily Mail. 
    Potrivit lui Steven Miller, persoanele care beau cafea atunci când nivelul cortizolului este ridicat în organism, între orele 08:00 și 09:00, dezvoltă o toleranță la cafeină, iar astfel cafeaua ajunge să fie mai puțin eficientă în cazul lor. 
      Cortizolul controlează ceasul intern al organismului, iar nivelul său scade la aproximativ o oră după ce o persoană se trezește. 
      De asemenea, nivelul de cortizol atinge un alt vârf între orele 17:30 și 18:30, ceea ce înseamnă că nici în acest inverval nu este recomandat să consumați cafea. 
      Persoanele care încalcă aceste reguli ajung să consume cantități tot mai mari de cafea pentru a obține același efect, avertizează Steven Miller. 

via | www.realitatea.net

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.