Здоровье и красота
655

Ne păcălește industria farmaceutică? Medicament indicat în răceli, în realitate inutil!


        Dacă obișnuiați să luați ibuprofen pentru tratarea răcelii sau a durerii de gât, aflați că acesta ar putea fi, de fapt, ineficient în aceste probleme, se arată într-o cercetare recentă publicata în British Medical Journal.

       Infecțiile aparatului respirator nu ar trebui tratate cu ibuprofen, cu paracetamol sau cu combinații ale acestor două medicamente, este concluzia unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Southampton, citat de redOrbit.com.

      Aceeași cercetare a arătat că nici inhalațiile cu aburi, indicate adesea de unii medici, nu sunt eficiente în răceli. Mai mult, 2% dintre cei care au recurs la aceste inhalații s-au opărit.

       În cadrul studiului s-a observat că pacienții cărora li se prescriseseră ibuprofen sau același medicament în combinație cu paracetamol aveau o probabilitate mai mare de a reveni la medic în mai puțin de o lună, cu simptomele agravate.

      În plus, între 50 și 70% dintre acești pacienți au avut nevoie de tratament suplimentar, cu toate ca ibuprofenul s-a dovedit a fi util în cazul unora dintre copii sau pacienților cu infecții pulmonare.

      Specialiștii s-au arătat surprinși de aceasta descoperire și spun că ea are legătura cu faptul ca ibuprofenul este un antiinflamator. Este posibil că acest medicament să interfereze cu o parte importantă a răspunsului imun, ceea ce duce la prelungirea duratei simptomelor.

     «Cu toate că trebuie să fim precauți, mai ales că este vorba despre rezultate surprinzătoare, pentru moment, nu aș recomanda celor mai mulți pacienți să folosească ibuprofen pentru controlul simptomelor precum tusea în cazul răcelii sau durerea de gât», afirmă profesorul Paul Little, coordonatorul studiului.
 

via | www.ziare.com

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.