Здоровье и красота
559

Alcoolul crește riscul apariției cancerului mamar


     La femei, cancerul de sân are cea mai mare incidenţă: 1 din 8 femei riscă să fie diagnosticată cu cancer mamar
        Recent, cercetătorii au mai descoperit un factor de risc al acestui tip de cancer-alcoolul. Fiecare băutură alcoolică pe care o consumă o femeie din momentul apariţiei ciclului menstrual şi până la prima ei sarcină poate creşte riscul de apariţie a cancerului mamar cu 13%, susţin datele publicate în Journal of the National Cancer Institute.
        Tinerele care consumă alcool înaintea primei sarcini riscă mai mult să dezvolte un cancer la sân decât cele care încep să bea după ce au născut, arată un studiu american.
        Cercetări publicate deja arătaseră că femeile care consumă băuturi alcoolice în anul premergător sarcinii riscă mai mult să aibă cancer la sân. Până acum nu fusese însă pusă în evidenţă legătura între consumul de alcool dinaintea primei sarcini şi riscul de dezvoltare a acestui tip de cancer, spus autorii studiului publicat în revista Institutului american al cancerului.
 

via | La femei, cancerul de sân are cea mai mare incidenţă: 1 din 8 femei riscă să fie diagnosticată cu cancer mamar Recent, cercetătorii au mai descoperit un factor de risc al acestui tip de cancer-alcoolul-. Fiecare băutură alcoolică pe care o consumă o femeie din momentul apariţiei ciclului menstrual şi până la prima ei sarcină poate creşte riscul de apariţie a cancerului mamar cu 13%, susţin datele publicate în Journal of the National Cancer Institute. Tinerele care consumă alcool înaintea primei sarcini riscă mai mult să dezvolte un cancer la sân decât cele care încep să bea după ce au născut, arată un studiu american. Cercetări publicate deja arătaseră că femeile care consumă băuturi alcoolice în anul premergător sarcinii riscă mai mult să aibă cancer la sân. Până acum nu fusese însă pusă în evidenţă legătura între consumul de alcool dinaintea primei sarcini şi riscul de dezvoltare a acestui tip de cancer, spus autorii studiului publicat în revista Institutului american al cancerului.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.