Здоровье и красота
588

Excesul de carne poate grav dăuna sănătatea


       Noi cercetări scot la iveală cât de dăunătoare pot fi carnea şi grăsimile consumate în exces.
     Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la  Queensland Institute of Medical Research, şi de la Universitatea Queensland din Brisbane, Australia şi publlicat în American Journal of Clinical Nutrition, femeile care au o dietă bogată în carne şi grăsimi sunt mai predispuse la dezvoltarea cancerului ovarian. Deşi este destul de rar, cancerul ovarian are un potenţial letal crescut din cauză că este diagnosticat adesea în stadii avansate.
       Din fericire, numeroase studii sugerează că o alimentaţie sănătoasă poate reduce semnificativ riscul unei femei de a dezvolta boala.
 


Mai puţină carne şi mai multe vegetale


        După ce au comparat dietele a 683 de femei diagnosticate cu cancer ovarian cu alimentaţia a 777 de femei sănătoase, oamenii de ştiinţă au descoperit că cele care aveau o dietă bogată în carne şi grăsimi erau cu 50% mai predispuse să dezvolte cancer ovarian decât cele care mâncau mai puţină carne şi mai multe vegetale.
           Un alt studiu din 2010 publicat în American Journal of Clinical Nutrition care a anlizat mai multe cercetări a scos la iveală că există o legătură între consumul de carne roşie şi riscul dezvoltării cancerului ovarian. Cercetătorii au descoperit, de asemenea că riscul de cancer ovarian scade în cazul celor care consumă carne de pasăre sau de peşte.
 
 

via | www.doctorulzilei.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.