Здоровье и красота
873

Scuzele pe care le găsim când nu vrem să facem sport


«Am obosit într-atâta că numai  vreau  să stau în pat și să mă uit la televizor până adorm. Nu am energia necesară pentru a ieși la alergatîn parc, poate în altă zi. Să mă plimb cu bicicleta? Ar fi minunat, dar nu am unde». Să recunoaște-m, că ni s-a întâmplat așa ceva cel puțin o dată să  folosim aceste motive pentru a ne sustrage de la sport. Sedentarismul nu ne va ajuta să fim mai frumoasă, sa avem un corp tonifiat, o siluetăarmonioasă și o energie de zile mari.
 
         Soluția pentru toate acestea,  pentru îmbunătățirea generală a stării de sănătate, este sportul, indiferent dacă îl practici la sală, în aer liber sau în casă. Este necesar să învățăm să-ți învingi scuzele și pune-ți sângele în mișcare cu ajutorul exercițiilor fizice.
 
 
Puțin timp
 
        Este adevărat că timpul nu ne ajunge niciodată pentru cât de multe lucruri ai de făcut, însă dacă stai bine și te gândești, întotdeauna poți găsi câteva minute libere pentru a da o tură în jurul blocului sau pentru a ieși cu rolele în parc. Renunță să te scuzi că nu faci sport din cauză ca nu ai timp.
 
      Când pleci de la serviciu, coboară din autobuz cu o stație mai devreme și parcurge restul distanței până acasă pe jos. Seara, înjumătățește timpul pe care îl petreci în fața televizorului și fă câteva minute de exerciții de înviorare. În loc să iei liftul până în fața ușii, urcă scările pe jos. Iată cum, scuza «nu am timp să fac sport» se anulează.  Dacă dorești  într-adevăr să faci sport, vei trece peste lamentări cu cea mai mare ușurință.
 
 
Lipsa de  rezultate
 
       Ați încercat să faceți sport și v-ați plătit un abonament de o lună la sală, ba chiar ați făcut jogging în parc vreme de o săptămână, dar nu ați obținut rezultatele pe care le-ați dorit și  renunțați la mișcare? Chiar dacă vi  se pare că aceasta este scuza perfectă pentru a nu mai face sport, vă înșelați.
 
      Organismul are nevoie de o perioadă de acomodare, mai ales când trece de la sedentarism la efort fizic susținut.
 
        Prin urmare, nu aveți cum să obții rezultate peste noapte. Sportul ar trebui să fie o constantă în viața zi cu zi, la fel ca alimentația, hidratarea și odihna. Propuneți să obțineți rezultate pe termen lung și veți vedea că  va fi mult mai ușor să vedeți talia sculptată, coapsele tonifiate, abdomenul plat și o greutate corporală mai mică.
 
 
Oboseala
 
         Oboseala  nu este o scuză suficient de puternica pentru a nu face sport. De ce? Pentru că lipsa ta de energie vine tocmai din această lipsă de mișcare. Cu cât suntem mai leneși, cu atât nivelul nostru de energie scade, deoarece nu există acel element care să ne pună sângele în mișcare, sa ne învioreze și să ne  îmbunătățească starea generală.
 
      Începeți cât mai curând să faceți sport și veți vedea că vă veți concentra mai bine asupra sarcinilor zilnice, veți avea o rezistență fizică mai mare, un tonus mai bun și o energie de zile mari. Daca nu faceți sport, metabolismul devine leneș, arde greu caloriile și transformă alimentele în depozite adipoase, în loc să le transforme într-o sursă de energie.
 
       În principiu, nu este nicio scuză să nu faceți sport. Atât timp cât doriți se fiți sănătoasă și plină de viață, treceți peste toate aceste piedici puse chiar de noi înșine.
 
Succese și multă sănătate!

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.