Здоровье и красота
635

Uleiul de cocos - o comoară adevărată


      Cu un miros îmbietor și o aromă ușoară aproape imperceptibilă, uleiul de cocos prezintă o adevărată comoară.  Puțini din noi cunosc că el este foarte mult folosit în prepararea diverselor produse cosmetice,  dispune de multiple  beneficii în îngrijirea personală.
 
Iată câteva metode de folosire a uleiului de cocos:
 


1. Îngrijirea pielii: uleiul de cocos se potrivește oricărui tip de piele, în special celeia deshidratate. Pentru o baie relaxantă, adaugă și câteva picături de ulei în apă, iar apoi hidratează-ți întregul corp cu un strat de ulei de cocos. Dacă vrei să ai niște tălpi ca de bebeluș, înainte de culcare, aplică o cantitate generoasă de ulei și pune-ți o pereche de șosete din bumbac. Foarte reconfortant este și masajul realizat cu acest ulei. Încearcă și un gomaj home-made, din zahăr brun și ulei de cocos.


2.Pentru față: te-ai gândit să înlocuiești demachiantul cu aromatul ulei de cocos? Este foarte eficient chiar și când vine vorba de mascară waterproof. Buzele merită și ele puțin răsfăț, așa că nu ar strica să le oferi doza zilnica de cocos. În plus, dacă ai un ten acneic, sigur vei dori să te convingi de efectul acestui ulei.


3. Îngrijirea părului:uleiul de cocos este des folosit pentru păr, fie singur, fie combinat cu alte ingrediente. Este extrem de hidratant și se potrivește perfect părului uscat, dar nu numai.  Ca și în cazul untului de shea, uleiul se aplică înainte de a te spăla pe păr. Acoperă-te cu un prosop și după 15 minute, șamponează-te ca de obicei. Dacă folosești uleiul și pe scalp, vei scăpa de mătreață.


4. Pentru mâini:cine nu-și dorește mâini catifelate și cu un aspect tânăr? Hidratează-le zilnic cu puțin ulei de cocos și o să vezi diferența!  În plus, uleiul de cocos este excelent pentru cuticule.


5. Pentru răni:uleiul de cocos acționează ca un balsam și ca un agent antibacterian și favorizează regenerarea țesuturilor. Este folositor atunci când te-ai tăiat sau te-ai ars.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.