Здоровье и красота
1066

În cât timp digeri ceea ce mănânci?


     Daca vrei sp nu te simți cu burta plină mult timp după ce ai luat masa, alege alimentele care se digeră ușor. Cu cât digestia este mai rapidă, cu atât tu te vei simți mai bine, fără să ai crampe digestive sau să-ți fie greu să te miști pentru că ai mâncat prea mult. 
      Ca să fie complet digerate, alimentele au nevoie de timp, dar nu toate alimentele se digeră la fel de repede. Unele sunt mai greu digerabile decât altele. Iată timpul de digestie al câtorva alimente:
 
 


1. Cartofi și cereale
       Aceste alimente conțin amidon și au nevoie de un timp de digestie între 3 și 4 ore. Saliva conține o enzimă care ajută la digerarea glucidelor. De  aceea,  cartofii și pastele făinoase trebuie să fie mestecate încet, pentru că digestia lor începe încă din cavitatea bucală.
 


2. Carnea
     Pentru a fi complet eliminată din stomac, carnea are nevoie între 5 și 7 ore. Pentru o digestie mai ușoară, se recomandă consumarea cărnii alături de legume fierte sau salată de crudități. Carnea nu trebuie asociată niciodată cu preparate pe bază de carne sau de paste făinoase. În această situație, timpul de digestie crește până la 12 ore!3. Fructe
     În stare crudă, fructele se digeră cel mai rapid, în numai 30 de minute. Dar pentru asta, trebuia să fie consumate exclusiv pe stomacul gol sau la două ore după masă. Evită consumul fructelor pe post de desert.
 


4. Lapte
    Se spune că laptele este un aliment, nu o băutură. Necesită un timp îndelungat de digestie, în jur de 3 ore. Este indicat ca laptele să fie consumat singur.
 


5. Oua
        Timpul de eliminare a ouălor din stomac depinde de modul în care sunt preparate. Oul tare necesită 3 ore pentru a fi complet eliminat din stomac, spre deosebire de oul fiert moale, care are nevoie de numai 90 de minute.Omleta este cel mai greu digerabilă.Ce poți face când ai o digestie lentă:

— Nu mânca niciodată imediat după ce ai făcut efort fizic, deoarece sângele se află atunci în circulație, în mușchi. Așteaptă cel puțin o oră până să iei masa.
— Obișnuiește-te să mesteci încet, pentru că astfel eviți ingerarea de aer, care duce la balonare.
— După o masă copioasă, nu e recomandat să lenevești în pat, mai ales dacă ai probleme cu digestia. E bine să faci o scurtă plimbare și aport de oxigen.
 

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.