Здоровье и красота
1250

Cum să alegi un harbuz copt perfect


      Sezonul harbujilor se apropie rapid. Până dăm fuga la piață să ne cumpărăm unul, vom face cunoștință cu unele reguli de a  alege corect un harbuz perfect copt.
     Un harbuz copt este suculent, dulce și răcoritor. Este un fruct hidratant perfect și se potrivește  de minune  în diferite rețete de vară. Totuși, mare e dezamăgirea când îl cari acasă de la piață și nu este așa cum te așteptai!
       Să  alegi cel mai bun harbuz și să nu dai niciodată greș, trebuie să  ții cont de următoarele trucuri:
 1. Ridică-l. Mare sau mic, harbuzul trebuie să se simtă greu pentru mărimea lui. Dacă ai de ales între doi harbuji  de aceeași mărime, alege-l pe cel care cântărește mai mult.

2. Caută-i punctul galben. Atunci când stă pe sol, harbuzul dezvoltă o pată gălbuie. Dacă e cremoasă, înseamnă ca este copt.

3. Bate cu degetele în el. Un harbuz copt va suna în gol.
 
                                                      

3 комментария

avatar
Eu mai stiu ca pe curpan, la codita harbuzului se mai gaseste un «circel» mic, rasucit, de forma unui inelus. Daca acesta este uscat, inseamna ca harbuzul este copt. Pofta mare!
0
avatar
multumesc mult de sfat, voi avea in vedere
0
:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.