Здоровье и красота
688

Beneficiile ceaiului de tei


      Încă din vechime erau cunoscute proprietățile vindecătoare ale teiului, coaja, frunzele, seva și mai apoi florile acestuia fiind folosite în scopuri medicinale. Parfumată și cu un gust plăcut infuzia de flori de tei aduce multe beneficii organismului nostru.  

      Ceaiul din flori de tei este nelipsit din casele moldovenilor care îl utilizează  pe post de medicament în tratarea răcirilor, durerilor de cap.
       Iată ce afecţiuni poţi trata cu aceste leacuri parfumate:

       Agitaţia, insomnia, tusea sau cearcănele, toate îşi găsesc leacul în ceaiul de tei. Florile de tei acţionează pozitiv asupra sistemului nervos. Uleiul volatil conţinut are efect antiseptic şi neurosedativ, fiind recomandat în cazul stărilor de iritabilitate, anxietate sau chiar şi în cazul atacurilor de panică. Infuzia reduce aciditatea gastrică, având un efect benefic în cazul arsurilor stomacale. Mai mult, teiul tratează şi stările de greaţă. O infuzie caldă de tei are şi efecte diuretice, ajutând la eliminarea toxinelor din organism pe cale urinară.

        Teiul este eficient şi în calmarea tusei şi în tratarea bronşitei, favorizând funcţionarea propice a căilor respiratorii şi eliminarea secreţiilor excesive. Pentru combaterea insomniilor şi pentru inducerea unui somn liniştit, este indicată consumarea unei ceşti de ceai de tei înainte de a merge la culcare, mai ales în cazul copiilor nervoşi agitaţi. Infuzia proaspătă de flori de tei împiedică părul să cadă şi-i dă, totodată, strălucire. Florile de tei pot fi folosite şi ca remediu naturist şi sedativ în tratarea durerii de cap şi a celor reumatice. Răcită şi aplicată seara, sub formă de comprese, infuzia reduce aspectul negru-violet al pielii de sub ochi.
      Pe cât este de benefic organismului, pe atât poate fi de nociv, în cazul în care nu este preparat corespunzător. Ceaiul de tei nu trebuie să fie prea concentrat și nu este indicat să fie consumate mai mult de trei cești pe zi. În mod contrar, acesta poate avea efecte excitante asupra sistemului nervos, cauzând insomnii.
 

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.