Здоровье и красота
437

Ce trebuie să consumăm pentru o dantură sănătoasă?


            Puţini din noi ştiu că pentru a avea o dantură sănătoasă nu este suficient de a merge regulat la medicul stomatolog sau de a avea grijă zilnic de igiena orală. Este destul să ne alimentăm cu anumite produse care nu numai că nu dăunează dinţilor, ci dimpotrivă contribuie la menţinerea sănătăţii lor.
          Toate alimentele pe care le consumăm interacţionează cu microbii şi bacteriile din cavitatea bucală, ceea ce provoacă formarea de placă bacteriană, mai ales dacă nu spălăm dinţii. 
      Placa bacteriană, în combinaţie cu zahărul şi amidonul ce se găsesc în numeroase produse, formează un acid care atacă smalţul dinţilor, ducînd apoi la apariţia cariilor.Deşi pare uşor să menţinem dantura sănătoasă datorită unui regim echilibrat, totuşi este destul de greu de evitat produsele ce conţin amidon sau zahăr, fiindcă acestea sunt prezente în toate alimentele.
     Aşadar soluţia este să avem grijă la ceea ce mîncăm, să utilizăm mai multe vitamine şi minerale care ne ţin organismul în formă. Trebuie de evitat mîncarea de tip fast-food, dulciurile, băuturile acidulate,etc. 
   Pentru a păstra dantura sănătoasă reducem la minim consumul de prăjituri şi bomboane, consumăm cu moderaţie pîinea şi cerealele, nu facem excese în ceea ce priveşte fructele uscate fiindcă sunt foarte bogate în zahar şi sucurile naturale neîndulcite artificial.
     Pentru a avea nu numai o dantură sănătoasă, dar şi frumoasă, specialiştii recomandă să consumăm un kiwi pe zi, să condimentăm mîncărurile cu pătrunjel tocat mărunt,să bem 8 pahare de apă zilnic şi să mînacăm o dată pe zi măcar un morcov sau ţelină crudă.
 

via | ww.totul.md

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.