Здоровье и красота
767

Numărul moldovenilor care recurg la operaţii plastice este în creştere

Tot mai mulţi moldoveni doresc să-şi schimbe aspectul fizic şi apelează la chirurgia plastică. Chirurgul plastician Igor Mahovici, conferenţiar la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmaceutică „Nicolae Testemiţanu”, a comunicat pentru Info-Prim Neo că, în pofida faptului că este criză şi oamenii spun că sunt săraci, an de an numărul pacienţilor care doresc să-şi modifice aspectul fizic este în creştere.

„În Moldova se pot face operaţii de orice tip. Numai cele cu celule stem, care sunt la modă în prezent, la noi încă nu se fac. În mare parte, femeile recurg la implanturi mamare şi la liftingurile faciale. Bărbaţii însă doresc să-şi refacă nasurile, în mare parte acestea fiind deformate din cauza loviturilor, şi urechile. Desigur, majoritatea pacienţilor mei sunt femei, dar vreau să spun că în ultimii ani şi bărbaţii au început să acorde atenţie aspectului lor”, a spus Igor Mahovici. Operaţiile plastice nu sunt permise minorilor decât cu acceptul părinţilor.

„Pacienţii care doresc să-şi modifice aspectul fizic se împart în două categorii – cei care au probleme vizibile şi cei care doresc din frumos să transforme în şi mai frumos. Cerinţele depind şi de particularităţile vârstei, femeile tinere solicită preponderent mărirea buzelor şi a sânilor, cele în vârstă vor să scape de riduri”, a remarcat chirurgul plastician.

Igor Mahovici spune că cel mai vârstnic pacient al său avea aproape 80 de ani. „Am operat o femeie de 78 de ani. A venit din Cipru special să se opereze la noi. Nu a spus de ce, doar a remarcat că nu are încredere în chirurgii de acolo”, a specificat medicul.

Clinicile din Moldova importă toate instrumentele şi produsele necesare pentru intervenţiile plastice. Aceasta influenţează şi preţul operaţiilor. „Un lifting facial poate să coste de la 150 de euro în sus, în dependenţă de procedură. Implanturile mamare sunt de la 2000 de euro. Folosim implanturi importate din SUA, Italia sau Franţa. Tehnologiile utilizate în chirurgia estetică sunt moderne, nu cred în Moldova să avem în curând aşa ceva”, a conchis medicul.

În Moldova sunt 12 clinici şi centre de medicină estetică, majoritatea din ele se specializează în proceduri cosmetologice, mărirea buzelor, îndepărtarea tatuajelor, cicatricilor şi alunelelor. Operaţii plastice sunt făcute doar în câteva clinici, toate sunt private.


via | hotnews.md

2 комментария

avatar
si-apoi mai zice lumea ca e criza si traiesc rau...Улыбаюсь
0
avatar
investeste lumea in «sanatate» nu shaga ;)
0
:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.