Здоровье и красота
780

Acidul folic protejează împotriva cancerului

           Acidul folic sau vitamina B9, așa cum mai este acesta cunoscut constituie, înainte de toate, o sursă excelentă de energie și vitalitate. Iată ce beneficii are pentru sănătatea organismului nostru și care sunt motivele pentru care acidul folic nu ar trebui să lipsească din alimentația zilnică.
 
Acidul folic este renumit pentru efectul pozitiv pe care îl are asupra dispoziției noastre, procesului de îmbătrânire, cogniției și sarcinii.
 
De asemenea, acesta are un rol important în tratarea problemelor de auz, precum și în prevenirea pierderii auzului, cauzată de înaintarea în vârstă.
 
           Pe lângă acestea, acidul folic are și alte efecte pozitive. Acesta ajută la formarea ADN-ului, acționează ca un factor de creștere, este esențial pentru formarea globulelor roșii (previne anemia), favorizează echilibrul emoțional și calmează durerea, crește producția de lapte matern (este recomandat proaspetelor mămici) și protejează fătul de anomalii congenitale ce pot afecta creierul și coloana vertebrală, previne apariția cancerului pulmonar, uterin și a celui de colon, apără organismul de bolile cardiovasculare și de accidentele vasculare cerebrale.
 
               O alimentație echilibrată satisface pe deplin necesitățile corpului nostru, cu atât mai mult o dietă bogată în acid folic. Printre cele mai importante surse se numără legumele verzi, sparanghelul, spanacul, varza, citricele (portocalele, lămâile, grepfruitul), mazărea, sfecla, roșiile, grâul, oul, ficatul, migdalele, laptele și brânzeturile fermentate.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.