Здоровье и красота
762

Vindecăm mahmureala cu Michelada

         Când vine vorba despre Mexic și despre băuturile specifice acestei țări, primele lucruri care îți vin în minte sunt tequila și Margarita. Ce-ai zice însă dacă ți-am spune că există și o licoare fermecată care nu doar că are alcool ăn componență, dar mai și vindecă mahmureala?
Michelada este un cocktail mexican obținut din bere amestecată cu suc de roșii, lămâie, sosuri variate și condimente. El se servește într-un pahar răcit în prealabil, cu sare presărată pe margini și poate fi regăsit sub o mulțime de variațiuni în întreaga Americă Latină, cu mici modificări la nivel de preparare în funcție de țara în care te afli.
În Mexic, michelada este considerat unul dintre cele mai eficiente leacuri pentru mahmureală și se servește cu lămâie, sare și sos de chili extrem de condimentat. Cei mai curajoși pot să adauge în bere și sos Worcestershire, pudră Chamoy și bucățele de portocale pentru a simți adevărata experiență mexicană în materie de dres durerile de cap și vărsăturile.
Atît mexicanii, cît sș cubanezii și chilienii apreciază amestecul pentru senzația răcoritoare pe care o oferă de-a lungul verii și preferă să o consume în zilele toride în care căldura soarelui devine insuportabilă. În ceea ce privește originile acestei băuturi, ei bine ele sunt strîns legate de Michel  Esper de la Clubul Sportiv Potosino. Acesta obișnuia să-și servească berea cu lime, sare, gheață și să ceară un pai. Toate ingredientele erau puse într-un pahar special numit chabela, care arată ca o carafă  de limonda.
         Urmandu-i exemplul, încetul cu încetul toți membrii clubului au început să-și serevască berea astfel, folosind expresia: “Vrem berea lui Michel!”. Mexicanii folosesc termenul “chelada” atunci când se referă la această băutură alcoolică, iar prin combinarea numelui jucatorului și al lichidului a apărut denumirea Michelada. Pe lângă această explicație a denumirii mai există una care susține că michelada ar veni de la “Mi chela helada”, care inseamna “berea mea înghetată”.
Modul de preparare al băuturii mexicane este unul extrem de simplu și îl poți exersa chiar la tine acasă. Tot ce trebuie să faci este să presari sare pe marginile paharului, să adaugi sucul de lămâie, gheață, sosul pe care vrei să-l savurezi și mai apoi berea.
          Te-ai încumeta să încerci cocktail-ul  pentru a te drege după o seara cu baieții?

1 комментарий

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.