Здоровье и красота
584

Slănina

           Slănina este un preparat culinar tradițional în toată Europa de Est, în bună parte din Europa Centrală și în nordul Balcanilor. În mod tradițional, în Rusia, în Ucraina și în Polonia, slănina constă în special din grăsime de pe spatele porcului (grăsimea de pe burta porcului fiind rar utilizată pentru producerea slăninii), cu sau fără șoric. În toată regiunea în care este produsă, slănina este sărată (acest procedeu de conservare dându-i și numele în limbile din această parte a Europei slănină / slonina / slana / szalonna provin din limbile slave, solonýna în ucrainiană și solonina în rusă fiind termeni generici pentru conservarea cărnurilor prin sărare). În unele zone, slănina este aromatizată în diverse feluri (usturoiată, papricată, piperată etc.), dar procedeul de aromatizare cel mai des folosit este afumarea.
Ce beneficiu aduce slanina?

           Deoarece în cazuri de hipovitaminoza F, corpul nu mai este capabil să treacă  acizii omega 6 obișnuiți în acid arahidonic, este recomandat să se consume slănina. Cel mai corect ar fi să fie mîncată cu o felie de pîine de secară.
Informații nutriționale pentru 100 de grame de slănină:

— 638 kcal.
— Grăsimi: 67.7 grame.
— Proteine: 6.3 grame.

Slănina de porc la fel conține  unele vitamine și minerale:

— Vitamine: retinol, niacină, tiamină și riboflavină.
— Minerale: potasiu, fosfor și calciu.

Dar pe lîngă beneficii mai sunt și  dezavantaje:

           Slănina contine nitriți-aditivi care pot interacționa cu substanțele chimice naturale din alimente și din organismul uman formîand nitrozamine, compuși cu un ridicat potențial cancerigen.
          Trebue de ținut mintecăslănina ridică  nivelul colesterolului și a trigliceridelor din corp. Are un conținut ridicat de grăsimi saturate.


                                                 


   

1 комментарий

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.