Здоровье и красота
2362

Lumea prin ochii omului daltonic

15 фото
image
         Daltonismul, denumit științific cecitate cromatică, este o stare patologică, o tulburare a vederii cromatice, constând în incapacitatea de a deosebi unele culori de altele (mai ales roșul de verde), deoarece fie receptorul responsabil pentru culoarea verde fie cel pentru culoarea roșie nu funcționează deloc și astfel persoanele vad în negru sau gri.  8% dintre bărbați și 0,5% dintre femei suferă de daltonism. Mai mult de 150 de ocupații profesionale (ex. pilot de avion, giuvaergiu, căpitan de vapor, ofițer de poliție, conducător de tren) nu sunt permise daltoniștilor și practic în toate domeniile vieții aceștia se pot găsi în situații defavorabile lor.
           Acest fotoreportaj arată cum daltonicii recepționează culorile acestei lumi, de care noi avem norocul să ne bucurăm din plin.

15 изображений

8 комментариев

avatar

asta e testul pentru daltonici :) Sincer, nu vad toate cifrele…
+3
avatar
eu cifra din imaginea 5 nu o deosebesc Shok… dar presupun ca e 88 Smile
+1
avatar
комментарий был удален
avatar
мдаааааааа, интересно
0
avatar
а как видят те у кого косой взгляд?
0
:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.