Здоровье и красота
736

Beneficiile fructului acru

            Vara, cînd e insuportabil de cald un pahar cu limonadă poate face minuni. Aromată și acrișoară î-ți potolește setea de minune. Dar cunoașteți că pe lîngă un bun gust mai are și beneficii pentru sănătatea noastră. Și pentru aceasta se recomandă o limonadă neîndulcită. Spre exemplu, o  lămîie de mărime medie are în jur de 15 calorii, 0,23 de grame de proteine, 5,26 grame de carbohidraţi  şi  0,24 grame de fibre alimentare. Deşi este foarte acră, lămîia are şi 1,46 grame de zahăr.

                  O lămîie asigură 28% din necesarul zilnic de vitamina C ş i aproape 5% din necesarul de vitamina A. Din grupul B, o lămîie conţine cam 10% din necesarul zilnic de vitamine. De asemenea, lămîia este plină de minerale importante. Are calciu, cupru, fier, magneziu (chiar în cantităţi mari), fosfor, seleniu şi zinc.
                Sucul de lămîie combinat cu apa plată curăţă organismul datorită conţinutului mare de vitamina C, avînd efect antiinflamator şi antioxidant. Un pahar de apă plată, uşor încălzită, cu zeamă de lămîie, băut dimineaţa pe stomacul gol, ajută la eliminarea toxinelor şi spală colonul precum o perie interiorul unei sticle.
             Apa plată cu zeamă de lămîie are calitatea de a ajută digestia. Băut după masă, acelaşi pahar cu apă plată, uşor încălzită, şi zeamă de lămîie, reglează activitatea stomacului, rezolvînd balonările şi greţurile. Cunoscătorii spun că această băutură este şi o metodă de a opri sughiţul. Rîmîne numai să verificăm metoda.
             Prin proprietăţile sale antibacteriene, lămîia tratează răceala şi febra, stimulînd, în acelaşi timp, şi transpiraţia prin care se elimină toxinele din organism.
             Consumul de apa plată cu zeamă de lămîie se recomandă şi persoanelor hipertensive, deoarece ajută la tonifierea arterelor datorită conţinutului ridicat de potasiu.

                Este ştiut că persoanele cu diabet au un nivel scăzut de vitamina C în organism din cauza glicemiei ridicate, care împiedică absorbţia vitaminei de către celule. Cercetările recente au dovedit, însă, că vitamina C, în doze foarte mari, poate scădea nivelul glucozei, fiind redusă astfel rezistenţa organismului la insulină.

             Vitamina C deblochează depozitele adipoase, putîndu-te ajută să scapi de kg în plus. Dacă este consumat cu regularitate, sucul de lămîie curată organismul şi te scapă şi de celulită.
Cura de slăbire cu suc de lămîie şi apă plată, uşor încălzită, nu este însă recomandată persoanelor diagnosticate cu ulcer ori gastrită, pentru că au mucoasa stomacului extrem de sensibilă.0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.