Здоровье и красота
721

Cicolata neagră


      Nu este om pe pîmînt care să nu  ştie că ciocolata  ne face să fim mai fericiţi, dar proprietăţile sale antioxidante şi antiinflamatorii o fac  un produs care ajută şi inima şi moralul, inflormează Le Monde.
         Cardiologii europeni la congresul Societăţii Europene de Cardiologie, au ajuns la o concluzie care îi va bucura pe consumatorii de cacao: consumul regulat de ciocolată reduce cu o treime riscul de maladii cardiovasculare.  Să sperăm că nu este unul din trucurile marketologilor din domeniu.
Doctorul Oscar Franco şi echipa sa de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie au realizat şapte studii pe 100.000 de participanţi, împărţiţi în funcţie de gradul de consum de ciocolată. În cinci studii „cele mai înalte niveluri de consum de ciocolată au fost asociate cu o reducere de 37 la sută a numărului de maladii cardiace şi cu o reducere de 29 la sută a riscului de accident vascular cerebral (AVC), în raport cu marjele calculate pentru persoanele cu un consum normal de ciocolată”.
Cu toate acestea, medicii recomandă consumul moderat de ciocolată, deoarece excesul ar duce la creşterea în greutate şi la creşterea riscului de diabet. Pentru a evita aceste efecte secundare, cercetătorii recomandă crearea unor sortimente de ciocolată cu mai puţine grăsimi şi mai puţin zahăr. Totuşi, nimeni nu ştie care este cantitatea ideală pe care ar trebui să o consume o persoană, pentru a evita riscul de boală cardiacă sau AVC.
Un stil de viaţă şi un regim alimentar echilibrat rămîn cele mai bune mijloace de prevenire a bolilor cardiace care, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, vor fi responsabile pentru decesul a 23,6 milioane de persoane, în 2030, cu şase milioane mai mult decât în prezent. Potrivit experţilor, simţul umorului, evitarea stresului şi practicarea unor sporturi precum pedalatul sau alergatul sunt de asemenea factori importanţi care duc la micşorarea riscului de boală cardiacă.
Deci nu ne rămîne decît să fim cumpătați în toate ce mîncăm și facem.
Sănătate tuturor.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.