Здоровье и красота
913

Boala specifică femeilor care afectează tot mai mulţi bărbaţi

     Yahoo publică un material despre o boală considerată ca fiind specifică femeilor, dar care a început să afecteze din ce în ce mai mulţi bărbaţi: este vorba despre pofta necontrolată de mâncare.
 
     Boala, numită în engleză „binge eating”, apare când oamenii simt o poftă incontrolabilă de mâncare şi înghit foarte multe alimente într-o perioadă scurtă de timp. Această dorinţă apare pe fondul depresiei şi poate predispune la obezitate şi alte afecţiuni, notează sursa.
 
     Un nou studiu, publicat de revista de specialitate International Journal of Eating Disorders, arată că opt milioane de americani suferă de această afecţiune, dintre care 10% sunt bărbaţi.
 
     Bărbatul care înfuleca 15.000 de calorii din Big Mac-uri, cartofi prăjiţi, milkshake-uri şi îngheţată la o singură masă
 

     Yahoo notează că, de obicei, bărbaţii nu consideră că suferă de “binge eating” chiar dacă mănâncă foarte mult. Doar că, atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor, boala este definită la fel: înghiţirea a 15.000 de calorii în mai puţin de două ore.
 
     Sursa prezintă şi două cazuri de “binge eating” în rândul bărbaţilor. Ron Saxen (49 de ani) obişnuia să mănânce Big Mac-uri, cartofi prăjiţi, milkshake-uri şi îngheţată cu o valoare nutritivă de 10-15.000 de calorii, în doar 90 de minute. Iar pentru Andrew Walen (39 de ani), era ceva obişnuit să comande porţii de patru persoane şi 4.000 de calorii doar pentru el, iar într-o zi a reuşit “performanţa” de a înghiţi 70 de aripioare de pui într-o oră.
 
     Medicii spun că pofta necontrolată de mâncare poate duce la diabet, boli de inimă, presiune arterială mare, probleme de metabolism, atac cerebral sau cancer. În plus, ei avertizează că bărbaţii sunt chiar mai predispuşi la aceste afecţiuni, deoarece nu apelează la specialişti în momentul în care prezintă simptomele “bing eating”, fiindu-le ruşine că suferă de o boală specifică femeilor, scrie Yahoo.
 
     Doctorii nu sunt siguri ce cauzează pofta necontrolată de mâncare, dar spun că aceasta ar putea avea legătură cu depresia. Totuşi, o altă explicaţie ar fi modificările legate de chimicalele din creier. Deocamdată, singurele tratamente pentru pofta necontrolată de mâncare sunt şedinţele de psihoterapie şi autocontrolul, scrie Yahoo.


via| Yahoo 

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.