Здоровье и красота
577

Zaharul stimuleaza memoria

     Condamnat in repetate randuri pentru ca ingrasa, zaharul nu ar trebui eliminat definitiv din dieta zilnica. Cel putin asa sustin savantii de la centrul spitalicesc de la Universitatea din Montreal, coordonati de Alex Parker, profer de patologie si biologie celulara.
 

     Pe parcursul realizarii studiului, oamenii de stiinta au constatat ca acest ingredient, 
considerat de multi nutritionisti daunator organismului, este esential pentru buna functionare a creierului, noteaza site-ul maxisciences.com.
 
     Expertii sustin ca zaharul previne aparitia afectiunilor legate de neuro-degenerescenta, printre care boala Alzheimer. Cercetarea, publicata in revista „Aging Cell”, arata ca acest ingredient ar fi bun pentru stimularea memoriei.
 
     Acest lucru sugereaza ca anumite boli, cum ar fi Alzheimer, ar putea fi prevenite daca includem zaharul in dieta zilnica. Se impune totusi mare prudenta, pentru ca zaharul provoaca si obezitate si diabet, precizeaza cercetatorii.
 
      In prezent, boala Alzheimer este cea mai cunoscuta afectiune neuro-degenerativa, deoarece afecteaza un mare numar de persoane. Mai exista insa si altele, ca boala Lou Gehrig (numita si scleroza laterala amiotropica — SLA) sau boala Huntington, asociata si ea cu imbatranirea. De multi ani, cercetatorii incearca sa reduca degradarea neruronala legata de varsta pentru a impiedica aparitia unor astfel de boli.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.