Здоровье и красота
379

Știți cum se alege vinulul potrivit la masă?

                   Dacă  mai înainte la curțile regale și în societățile alese existau norme stricte și reguli de servire referitoare la ce vin se servește la un anumit fel de mîncare, astăzi acest lucru se face după propria dorință și gust.
       De aceea sfaturile de mai jos nu se socot reguli, ci mai degrabă niște recomandări bazate pe niște îmbinări gustative maxime.
    
                 Vinul convine majorității meniurilor cu bucate din pește, carne, pasăre. Ideală se socoate combinația vin – cascaval-brînzeturi.
      Totuși se pot da unele recomandări generale de îmbinare a mîncărurilor  și vinurilor, și anume:
·        Spre finele prînzului se recomandă de servit un vin roșu. Sunt deasemenea recomandabile și vinurile licoroase.
·        Vinurile seci albe și roșii pot fi servite pe întreg parcursul prînzului, dar e mai bine de servit toată gama vinurilor.
·        După cafea ar fi binevinit rachiu, scotch, lichioruri calitative.
 
Iată ce vinuri se  potrivesc pentru  următoarele preparate:

pește, moluște, raci –   vinuri albe seci;
gustări –  vinuri albe seci, demiseci;
carnea albă de vițel, de miel, de porc, de pasăre –  vinuri roșii, ușoare;
carne de berbec, de vită, de animale de vînat – vinuri roșii, tari, corpolente, vechi;
carne de pasăre de vînat – vinuri suave, fine, elegante;
ficat de rață sau gîscă –  vinuri albe, seci, corpolente;
mîncăruri de desert – vinuri licoroase sau dulci natural.
Sper ca aceste recomandări să vă prindă bine, și să aveți parte de o masă pe cinste cu un vin bun și potrivit!
 

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.