Мода и Стиль
904

Machiajul ochilor îți subliniază frumusețea


Machiajul ne luminează privirea, accentuează expresivitatea și ne ajută să mascăm sau să corectăm defectele. Cu o singură condiție: să fie făcut ca la carte!

Soluții pentru cearcănele pronunțate

Înainte de a-ți machia ochii, este important să folosești o cremă hidratantă, bază de machiaj, cunoscută și sub numele de primer, apoi fond de ten. Următorul pas este estomparea cearcănelor cu produse cosmetice.

Pielea din jurul ochilor este mai sensibilă și mai subțire decât restul feței. Odată cu trecerea vremii, venele albastre-vineții din această zonă sunt din ce în ce mai evidente. Pentru a le camufla, folosește produse cosmetice care au în compoziție acid kojic și vitamina K.

Le poți ascunde și dacă aplici corector, disponibil într-o varietate de culori. Alege-l pe cel care ți se potrivește, în funcție de ce vrei să ascunzi sau să scoți în evidență. De exemplu, corectorul alb maschează cearcănele, cel verde și albastru estompează coșurile, pe când cel de culoarea pielii neutralizează și uniformizează nuanța tegumentului. După ce ai identificat ce corector îți trebuie, e bine să știi că el poate fi aplicat în 2 moduri: împreună sau fără fondul de ten. Dacă optezi pentru prima variantă, nu încălca regula de bază: întâi fond de ten, apoi corector. Pentru a-l întinde pe zonele cu problemă, folosește o pensulă subțire. Ca să uniformizezi, tamponează cu buricele degetelor, iar la final aplică o pudră.


Ține cont de forma ochilor

Ochii corect conturați atrag atenția și admirația celor din jur. Pentru asta, trebuie să-i machiezi în funcție de forma lor.

Dacă ai ochii rotunzi și mari

Trasează cu dermatograful o line la baza pleoapelor, începând din colțul intern spre extern. Linia trebuie să fie atât cât ține forma ochilor. Următorul pas este să aplici un fard luminos în colțurile externe ale ochilor. Pentru a forma contrast, întinde un fard mat, deschis la culoare, pe toată pleoapa mobilă, inclusiv peste linia trasă cu dermatograful. Când ai terminat, recomandat este ca fardul pe care-l vei întinde la baza pleoapelor spre exterior să aibă o nuanță mai închisă față de cel cu care ți-ai colorat pleoapa. Ultimul pas este să folosești rimel.

Pentru ochii cu formă descendentă

Pentru machierea lor, trasează cu un creion de ochi sau cu tușul o linie subțire la baza pleoapelor, alungită spre exterior. Poți să înlocuiești dermatograful cu un fard mai închis la culoare. Aplică o nuanță intermediară pe toată pleoapa mobilă și, apoi, una cu un ton mai închis, de la mijlocul ei spre exterior. Alege rimel negru și aplică-l prin mișcări zigzag, de jos în sus.


Cum machiezi ochii apropiați

Pentru a obține efectul de ochi alungiți, întinde un fard deschis la culoare din colțul intern până la mijlocul pleoapelor. De aici, trasează cu dermatograful o linie subțire spre colțul extern al ochiului. Aplică pe toată pleoapa mobilă un fard într-o nuanță luminoasă, neutră. Poți folosi bronz, arămiu, caramel. Cu un fard negru, revin-o peste linia trasată, pentru a o corecta. La final, aplică rimel cu generozitate.


Pune în evidență ochii mici

Nu știi cum să dai impresia de ochi mari? Optează pentru fardurile cu pigmenți deschiși la culoare, sidefate, care reflectă lumina. Începe prin aplicarea unui fard cât mai apropiat de culoarea tenului, de la linia genelor până la sprâncene. Cu o pensulă subțire, întinde un fard maro pe pleoapa mobilă, iar de la mijlocul ei spre exterior, aplică un fard închis la culoare, pentru a da profunzime privirii. Înlocuiește dermatograful negru cu unul maro, cu care trebuie să-ți accentuezi subtil linia genelor. Revin-o cu o pensulă pentru estomparea liniei și rimelează doar genele superioare.

Când ochii sunt depărtați

O paletă de farduri în nuanțe închise îți va fi utilă pentru machiajul ochilor depărtați. Aplică o umbră întunecată pe colțul intern al ochiului. Astfel, reduci vizual distanța dintre ochi. Apoi, în colțul extern, întinde un fard deschis la culoare, amestecând cele 2 tonuri în zona din mijloc a pleoapei. Jocul de culori trebuie să se facă doar pe înălțime, nu și pe lungime. Poți să conturezi ochii cu un creion dermatograf. Rimelează genele pentru cât mai mult volum.

Îngrijire pentru sprâncene

Un rol important în fizionomia feței îl au sprâncenele. Dacă nu sunt îngrijite așa cum trebuie, nu vor pune în valoare ochii frumos conturați. În cazul în care ai fruntea îngustă și ochii mici, îți stă bine cu sprâncene subțiri. În schimb, persoanelor cu ochii mari și fruntea lată le sunt potrivite cele groase, cât mai natural.

Te-ai pensat și ai văzut că ai goluri? Folosește un creion cu vârful subțire, special pentru sprâncene. Trasează linii mici, orientate în direcția creșterii firelor de păr. Produsul trebuie să fie cu 1-2 nuanțe mai deschise decât culoarea părului și dungile trasate trebuie să nu depășească marginile sprâncenelor.


Sfat

Pentru a umple golurile după ce te pensezi, poți folosi un fard cremos. Aplicat cu o pensulă subțire, el acoperă spațiile fără fire de păr și rezistă multe ore.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.