Мода и Стиль
1351

Senzaţia Săptămânii Modei de la Paris: Excentrica fashionista de 94 de ani, Iris Apfel – Foto&Video


Lumea modei este plină de personaje extravagante care îşi exprimă personalităţile prin intermediul hainelor şi accesoriilor, aşa cum este şi cazul nonangenarei Iris Apfel.

Ochelari cu rame rotunde, culori neon şi multe straturi de bijuterii, Iris Apfel, în vârstă de 94 de ani, este un adevărat personaj în lumea modei. Aceasta poartă haine inspirate din diferite colţuri ale lumii, pe care le accesorizează excesiv: pe fiecare braţ poartă cel puţin 5 brăţări supradimensionate, iar la gât şiraguri lungi de mărgele suprapuse.

Newyorkeza Iris Apfel a fost senzaţia Săptămânii Modei de la Paris. O obişnuită de prim rang la prezentările de modă, cea care este supranumită «starleta geriatriecă», a apărut anul aceasta la show-urile caselor de modă Dries Van Noten, Rick Owens, Dior din cadrul Paris Fashion Week. Ea prezintă între 27 februarie şi 16 aprilie o expoziţie foarte atrăgătoare de fotografie şi filme înfăţişând-o în diferite ipostaze, la magazinul parizian Le Bon Marché.

Iris Barell s-a nascut în New York în 1921, unde tatăl său deţinea o afacerea cu produse din sticla, iar mama ei se ocupa de un un magazin vestimentar. După terminarea studiilor, Iris începe sa lucreze pentru revista Women's Wear Daily sş mai apoi, ca designer de interior. Se căsătoreşte în 1948 cu Carl Apfel şi impreuna vor conduce compania de textile Old World Weavers până în 1992. În tot acest timp, Iris participă la restaurarea unor proiecte de design interior la Casa Albă în timpul a nouă preşedinţi americani printre care Truman, Eisenhower, Nixon, Kennedy, Johnson, Carter, Reagan şi Clinton.


În anul 2005, peste 80 dintre ţinutele ei au fost expuse în New York la Muzeul Costume Institute, expoziţia devenind rapid un adevărat succes. Iris Apfel este consideratp un adevărat model de stil, atât pentru felul în care şi-a construit imaginea, dar şi datorită spiritului său tânăr şi neobosit. Îi poţi citi biografia în cartea publicată la editura Thames& Hudson în 2007 numită «Rare Bird of Fashion: The Irreverent Iris Apfel».

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.