Мода и Стиль
820

Cum poti mixa fusta creion în 3 look-uri diferite


Fusta creion, denumită astfel graţie formei sale conice similare vârfului instrumentului de scris, este fără doar şi poate o piesă de bază a garderobei feminine. Nu numai că flatează orice siluetă, creând forme pline de voluptate acolo unde lipsesc, sau învăluind o talie deja definită, accentuându-i forma seducătoare de clepsidră, fusta creion mai are încă un atu: poate fi mixată în fel şi chip, pentru a construi outfit-uri potrivite oricărei situaţii: de la o plimbare în oraş la o petrecere cocktail.

Inventarea fustei creion aşa cum o ştim în prezent îi este atribuită lui Christian Dior, însă predecesoarea fustei strâmte şi conice este o variantă chiar şi mai restrictivă: aşa-numita „hobble skirt”, a fost creată întâmplător, nu de vreun designer vestimentar, ci de către fraţii Wright. În 1908, cei doi piloţi au legat de jur împrejurul gleznelor fusta Dnei. Berg, (prima femeie ce urma să călătorească vreodată cu avionul), pentru a evita ca materialul să se ridice din cauza vântului.

Fotografiile ce au urmat evenimentului au transformat prototipul fustei create accidental de fraţii Wright (numită „hobble din cauza manierei în care purtătoarea era obligată să păşească — engl: to hobble = a merge împiedicat), într-un trend al perioadei de dinaintea Primului Război Mondial.

Decenii mai târziu, Christian Dior, celebru deja pentru introducerea siluetei A-line, cunoscută mai degrabă drept New Look (fustă amplă, talie accentuată), a venit cu o nouă inovaţie: silueta H-line (denumită astfel graţie liniilor paralele). Noul model, ce obliga femeile să adopte un mers senzual, uşor legănat, cu accent pe mişcarea şoldurilor, a prins rapid popularitate, în special printre starurile voluptuoase ale Hollywood-ului. Marilyn Monroe şi Elizabeth Taylor sunt două dintre starurile ce au promovat intens fusta creion. Abilitatea sa de a contura o talie de clepsidră a făcut-o de asemenea o favorită a femeilor androgine: Audrey Hepburn, Grace Kelly sau Lauren Becall sunt numai câteva dintre admiratoarele sale.

Cum fusta creion flatează orice tip de siluetă, de la cele androgine la cele pline de voluptate, nu este surprinzător faptul că a devenit un element iconic al garderobei feminine.

Mai mult, versatilitatea sa garantează că nu o vei purta numai la birou!

Alătură fusta creion unui bodysuit clasic pentru un efect deosebit de senzual. Temperează look-ul cu un mantou supradimensionat şi accesorizează cu câteva detalii cool: o poşetă plic cu accente grafice, o pereche de mocasini din piele lăcuită şi nişte ochelari de soare cu ramă colorată din plastic. — Obţii un outfit numai bun pentru o zi casual petrecută în oraş.

Fustă creion + un top extravagant cu aplicaţii de pene şi/sau paiete, o bentiţă preţioasă stil coroniţă, pantofi cu toc stiletto şi o poşetă clutch = o ţinută demnă de centrul atenţiei la party.

Pentru un twist interesant asupra look-ului clasic pentru birou, înlocuieşte cămaşa cu un top scurt. (asigură-te că porţi o fustă cu talie înaltă!). Accesorizează cu pantofi cu toc, o geantă încăpătoare şi, de ce nu, o husă de iPad extravagantă, precum sugestia noastră cu păr de viţel.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.