Мода и Стиль
860

Little Black Dress: 3 moduri de a purta o rochie neagră


Probabil cel mai iconic model de rochie al tuturor timpurilor, rochia neagră, cunoscută drept „Little Black Dress” sau chiar şi după prescurtarea „LBD”, îşi are originile în jurul anilor '20, când Coco Chanel şi-a dorit să ofere un dar nepreţuit femeilor de pretutindeni, creând o rochie versatilă, durabilă, accesibilă şi într-o culoare neutră, care să poată fi purtată atât ca vestimentaţie de zi, cât şi drept ţinută formală. Cum poţi purta o Little Black Dress?

Anterior anilor '20, negrul era rezervat exclusiv doliului, iar purtarea lui în afara acestei circumstanţe era considerata indecentă. În 1926, fotografia unei rochii simple cu tivul până la jumătatea gambei, semnată Coco Chanel, a fost publicată în ediţia americană a revistei Vogue. A fost nu numai denumită de către aceştia „Ford-ul Chanel” (datorită faptului că, întocmai precum maşină Model T, marca Ford, rochia era simplă şi accesibilă tuturor claselor), ci de asemenea, Vogue a prezis faptul că acest design va deveni „o uniformă pentru femeile cu gust”.

Pe durata Marii Crize Economice şi cea a celui de-al Doilea Război Mondial, rochia neagră a continuat să câştige popularitate, graţie eleganţei sale atemporale. La Hollywood, odată cu creşterea în popularitate a filmelor în Technicolor, rochia neagră a devenit o piesă-cheie, având în vedere faptul că ţinutele colorate aveau tendinţa de a apărea distorsionate pe ecran.

Odată cu venirea anilor '50, „din zece femei la o petrecere, nouă purtau o rochie neagra”, conform istoriei orale. Pe durata următoarelor decade, modelele, precum şi materialele utilizate pentru confecţionarea acestui design şi-au îmbogăţit spectrul: în anii '60, femeile aspirau către idealul unei rochii simple, întocmai celei purtate de Audrey Hepburn în Breakfast at Tiffany's; odată cu venirea anilor '80, LBD-urile au început să fie decorate cu volane tip peplum şi umeri accentuaţi, iar un deceniu mai târziu, design-ul s-a reîntors la modelul de bază, redevenind simplu.

În prezent, rochia neagră are un număr egal de variaţii cu cel al puterii imaginaţiei. Confecţionată dintr-o varietate de materiale şi împodobită cu diverse aplicaţii sau broderii, sau chiar şi în cea mai simplă formă a sa, aceasta rămâne un articol must-have, fiind un simbol al eleganţei.

Şi întocmai după dorinţa lui Coco Chanel, rochia neagră este cea mai versatilă piesă de îmbrăcăminte pe care o poţi avea în garderobă.

Nouă ne place la nebunie varianta LBD cu siluetă A-line (fustă amplă şi talia accentuată) — flatează orice tip de siluetă!

Poart-o la birou, cu o geantă pătrată şi o jachetă cu croială dreaptă şi scurtă, pentru a echilibra forma amplă a fustei. Adaugă pantofi cu toc şi câteva accesorii elegante, precum un ceas şi o braţară din aur roz.O LBD plus un poncho aruncat nonşalant peste umeri, o pereche de botine din piele întoarsă, câte o brăţară lată purtată pe fiecare încheietură şi o pălărie din lâna, formează o ţinută casual extrem de stylish.Pentru un look de petrecere excepţional, poartă rochia neagră asortată cu un bodychain tip armură, o capă cu structurală, sandale cu toc ameţitor şi un clutch de efect.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.