Мода и Стиль
789

Cum le combinăm: mixuri de culori pentru 2015


Amestecurile neaşteptate de culori reprezintă o tendinţă importantă anul acesta, alăturările între portocaliu şi bleu, între nuanţe pale şi galben sau albastru neon ori între gri şi maro regăsindu-se din plin în colecţiile caselor de modă.

„Portocaliul este noul negru“, au decretat editorii de modă ai publicaţiei „Vogue“, graţie combinaţiilor inedite între această nuanţă solară şi bleu sau kaki pe care au mizat mulţi dintre creatorii de modă internaţionali, un exemplu fiind colecţia toamna-iarnă 2015-2016 a designerului Mary Katrantzou. La fel de interesantă este prezenţa culorilor neon, vibrante, în contrast cu cele pale, mix propus de casa de modă Prada. În această idee, paltoanele galben-lămâiţă pot fi purtate cu o pereche de mănuşi albastru-electric sau cu o cămaşă în acceaşi nuanţă.

Haine în nuanţa vinului de Marsala

Gama de culori la modă în acest an s-a îmbogăţit şi cu Marsala, o nuanţă inspirată de vinul roşu obţinut în regiunea siciliană cu acelaşi nume, declarată „vedeta“ anului 2015 de Institutul Pantone, companie americană care setează standardele în culoare. Un motiv în plus pentru ca acest semnal să fie preluat atât în zona vestimentară, cât şi în domeniul designului de interior. Astfel, creatorii de modă au dat frâu liber imaginaţiei folosind o întreagă serie de nuanţe pământii, de la maro la vişiniu, mixate cu gri sau argintiu. Colecţia BCBGMaxazria a inclus, de pildă, ţinute compuse din fuste-pantalon gri-deschis şi pulovere din piele maro-roşcată cu aplicaţii textile grena.O altă variantă ar fi cea în care rochii lejere, tricotate, sunt asortate la pantofi sau cizme de nuanţă maro, lungi până la genunchi. Tonurile de gri şi cele de mov pot să formeze, de asemenea, combinaţii reuşite, aşa cum a demonstrat casa de modă braziliană Sacada, în prezentarea pentru sezonul estival din cadrul Săptămânii Modei de la Sao Paolo.Paletă coloristică retro

Pe de altă parte, brandul portughez Marques'Almeida s-a axat pe alăturarea a două culori puternice, mov imperial şi verde intens, potrivite pentru ţinute elegante, realizate din materiale preţioase, ca mătasea, satinul sau taftaua.Din aceeaşi zonă stilistică face parte şi combinarea hainelor în nuanţa roşu-închis şi cea a lavandei, o soluţie găsită de Alessandro Michele, directorul creativ al casei de modă Gucci, pentru a reinventa imaginea femeii romantice moderne cu ajutorul elementelor proprii anilor ‘70. „Până şi paleta coloristică are un aer retro anul acesta, de la portocaliu, la roz prăfuit, tonuri de maro şi grena, iar imprimeurile sunt inspirate de grafismele specifice anilor 60’-’70“, aşa cum au subliniat şi editorii de modă în ediţia americană a revistei „Vogue“.

O primă doamnă îndrăzneaţă

Prima doamnă a SUA, Michelle Obama, lăudată de criticii de modă pentru ţinutele sale îndrăzneţe, se numără printre persoanele publice aliniate deja trendului care dictează combinaţii coloristice cât mai suprinzătoare. Soţia celui mai puternic om de lume i-a atras atenţia editorului de modă Michelle Persad, colaborator al publicaţiei americane „Huffington“ Post, graţie unei rochii alese din cea mai recentă colecţie semnată Roksanda Ilincic, designer stabilit la Londra.„Jocul de culori al piesei vestimentare, cu trecere de la negru şi bleu, la orange şi turcoaz, transmite o atitudine plină de vitalitate, aceasta fiind o rochie nu numai în tendinţe, ci şi o alegere perfectă pentru o călătorie“, a analizat Persad piesa vestimentară pentru care a optat Michelle Obama cu ocazia unei vizite pe care a făcut-o luna trecută în Cambodgia. O altă combinaţie de culori foarte prezentă anul acesta este şi cea dintre bluemarin şi roz, cum s-a văzut în cazul colecţiei Moschino pentru sezonul de primăvară-vară, sau dintre roz intens şi portocaliu, prezentă în viziunea designerului francez Maxime Simoens sau a Roksandei Ilincic. Nu în ultimul rând, designerul britanic Emilia Wickstead a scos în evidenţă contrastul plăcut dintre roz şi roşu deschis, în colecţia pentru toamnă-iarnă 2015-2016. Astfel, pantalonii sau fustele în culori pale, eventual cu imprimeu geometric, pot fi puse în evidenţă cu ajutorul unui pulover pe gât corai. Interesantă este şi alăturarea dintre verde-mentă şi auriu sau cyclamen, iar rochiile pline de feminitate din colecţiile Just Cavalli şi Monique Lhuillier pentru primăvară-vară au surprins prin prospeţime şi rafinament.


via | http://adevarul.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.