Образование и культура
731

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa


Marile târguri de Crăciun din Europa sunt un amestec de tradiţie şi magie, o amintire de neuitat pe care o poţi face cadou cuiva sau locul în care găseşti diversitate şi inspiraţie pentru cumpărăturile de sezon. Iată o listă a celor mai frumoase târguri europene pregătite pentru această perioadă.


Piaţa Centrală din Stockholm, Suedia. În ciuda vârstei sale respectabile de mai bine de un secol, târgul de Crăciun din Centrul Vechi al oraşului Stockholm este o încântare pentru privirile trecătorilor. În faţa Muzeului Nobel, aproape de Palatul Regal, tarabele colorate sunt pline de obiecte realizate exclusive în Suedia, cum ar fi pahare, ceramic şi bijuterii, iar preţurile sunt, în mod surprinzător, accesibile. Piaţa Centrală (Stortorget) te invită să descoperi obiectele artizanale locale şi să guşti din bunătăţile tradiţionale: pepparkakor, saffransbullar şi glögg, adică prăjiturele cu piper, turtă dulce cu şofran şi puţin vin viert care să le topească în gură.


Striezelmarkt în Dresda, Germania. Târgul de Crăciun din Dresda are loc de peste 600 de ani şi se mândreşte cu a fi cel mai vechi din întreaga Germanie. Aici se adună meşteşugari din toată regiunea la peste 250 de standuri. Cireaşa de pe tort, în a doua duminică din decembrie, este Festivalul Prăjiturii Stollen (prăjitura cu fructe) care obişnuieşte să cântărească trei tone.


Grădinile Tivoli din Copenhaga, Danemarca. Al doilea cel mai vechi parc de distracţie din lume se îmbracă în sute de brazi împodobiţi şi luminiţe colorate în fiecare an de Crăciun. Una dintre cele mai mari atracţii este lacul, transformat în patinoar. Bucatelele pregătite, un pahar de glögg (vin fiert condimentat), nişte găluşte cu mere calde, obiectele de artă sau alte decoraţiuni, te transpun pe loc în atmosfera de sărbătoare.


Piaţa Catedralei şi a Palatului Rezidenţial din Salzburg, Austria. În momentul în care ajungi în Christkindlmarket ai sentimentul că iei parte la ceva deosebit de important. Şi asta pentru că piaţa este străjuită de o biserică impunătoare, pe fundal se vede un castel medieval situat în vârf de deal, iar o fântână cu două etaje este îmbrăcată într-un con de sticlă avangardist.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.