Образование и культура
646

Când să te încumeți să-l lași singur în casă?


Oricine ți-ar spune că prichindelul tău este gata să rămână singur acasă, atât voi, ca părinți, cât și cel mic aveți nevoie de puțină pregătire până la momentul în care chiar să se întâmple acest lucru.

Numai părinții știu sau, mai precis, numai mama simte când copilul va fi pregătit și va avea destul de multă siguranţă de sine pentru a sta singur în casă până la venirea voastră. Discutați cu cel mic dacă își dorește să încerce experiența aceasta. Îi puteți propune să rămână acasă cât voi mergeți la cumpărături 1-2 ore. Cu timpul se va descurca singur, mai ales dacă-i dai câteva

Cum să nu se simtă singur

Este ceva normal să-și dorească să aibă pe cineva aproape și va fi greu și pentru tine să știi că e singur. Stabiliți împreună orele la care să vă auziți la telefon sau vorbește cu o vecină să vină din când în când să vadă ce mai face.

O altă variantă ar fi să-i cumperi un animal de companie alături de care timpul să-i treacă mai ușor. Și activitățile care-l amuză, pictura, lectura, coloratul, vor avea efect de comprimare a timpului.


Caută pe cineva care să-l ajute la nevoie

Cere ajutorul unei vecine, unei rude sau unui prieten care locuiește în apropierea casei voastre pentru a trece pe la cel mic să-i încălzească prânzul sau la care el poate merge dacă se simte foarte singur ori în cazul în care se simte rău.

Te va liniști și pe tine să știi că e cineva care te suplinește într-o oarecare măsură.

Stabiliți câteva interdicţii

Învață-l să stea departe de pericole, să evite medicamente, să nu bea din sticle cu conținut pe care nu-l cunoaște, să nu atingă prizele, să nu se joace la aragaz.

Dacă știe să citească, notează-i câteva reguli, cum ar fi să nu deschidă ușa străinilor, ce să facă în caz de incendiu, cutremur, ce locuri din casă să evite pentru a nu se accidenta. Lasă-i și numerele de telefon la care poate apela dacă apare vreo urgență, în cazul în care știe să folosească telefonul.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.