Образование и культура
693

Ai încredere în stilul de educație pozitivă!


E posibil ca tu însăți să observi că ești mai productivă la serviciu dacă-ți sunt evidențiate punctele forte, calitățile și nu dacă ești criticată. De ce n-ai aplica acest tip de strategie în educația copilului tău? S-ar putea să observi că va fi mai creativ, mai înțelegător, mai încrezător în forțele proprii.


Pune-i în valoare calitățile!

Când greșește, ajută-l să înțeleagă de ce nu e bine ce-a făcut, ce efecte au acțiunile lui. E mai important să vadă ce se întâmplă dacă lovește un alt copil sau dacă amână prea mult temele. În plus, atât tu, ca părinte, cât și copilul nu veți mai percepe greșelile ca pe ceva rău, ci ca pe un aspect necesar în procesul de învățare.

Pedepsele nu fac decât să vă distanțeze, să scadă încrederea copilului în tine, să-l facă să se teamă a mai greși, de a mai fi creativ și de a mai ieși din șabloane.

Va crede că-l vei iubi mai mult dacă merge pe un drum sigur, dacă va respecta regulile tale și nu va face nimic în plus, care ar putea să te supere.


E normal să greșești și tu

Acceptă în fața copilului că ți poate întâmpla și ție să greșești, să nu știi, să regreți ceea ce ai făcut sau ai spus! Va înțelege astfel că e normal să fie așa, că e bine să te lupți zilnic să fii mai bun și să-ți permiți să mai faci și greșeli.


Lasă-l să se descurce singur!

Orice părinte are tendința să-l ajute excesiv pe copil din sentimentul că el e prea mic și nu se descurcă. Poate ar fi mai bine să-l încurajezi să nu se dea bătut. E un mod simplu de a-l responsabiliza și de a-l face să se simtă valorizat.

Oricât de măruntă ar fi treaba pe care trebuie s-o ducă la bun sfârșit, capătă încredere în el și-i crește stima de sine când vede cât de mult crezi că va reuși.

Păstrează-ți cumpătul

Sunt mari șansele ca o decizie luată la supărare să nu fie bună pentru nimeni. Când copilul are un comportament nepotrivit, așteaptă ca amândoi să fiți liniștiți înainte de acționa, mai ales înainte de a-l pedepsi în vreun fel.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.