Образование и культура
6550

Cum îl afectează pe copil pedepsele fizice


Copiii care sunt pedepsiți fizic sunt mai predispuși problemelor de sănătate mintală, devin la rândul lor agresivi și tind să aibă un comportament antisocial, atenționează oamenii de știință americani.

Mai mult, cu cât sunt mai des expuși violenței fizice ei ajung să-și sfideze părinții și chiar să fie agresivi cu aceștia.

Toate aceste efecte negative pot să apară chiar și dacă pedepsele fizice aplicate de părinte sunt considerate mici, cum este cazul palmei la fund sau a trasului de urechi.

La aceste concluzii au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Texas (SUA) după ce au analizat rezultatele unui studiu realizat timp de 50 de ani, la care au participat 160.000 de copii.

Astfel, specialiștii au constatat că violența fizică aplicată chiar și înaintea vârstei de 5 ani i-au făcut pe copii să fie mai agresivi, comportament observat încă din primii ani de școală.

„Aplicarea pedepselor fizice poate duce în timp la apariția mai multor probleme de comportament în cazul copiilor. Am observat că bătăia este asociată cu tulburări de comportament ce pot să apară atât pe perioada adolescenței, cât și la maturitate. Mai mult, copiii care sunt pedepsiți fizic ajung să nu-și mai respecte deloc părinții și chiar să fie violenți verbal și fizic cu aceștia“, a afirmat Elizabeth Gershoff, profesor la Universitatea din Texas.

Rezultatele cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical „Family Psychology“.

via | http://www.clicksanatate.ro

1 комментарий

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.