Образование и культура
240

Cum recunoşti ghimbirul bun?


Datorită proprietăţilor aromatice şi terapeutice, ghimbirul şi-a câştigat reputaţia de super-aliment cu puteri curative, dar recunoşti cea mai bună variantă pentru tine?

Ghimbirul este o plantă aromată care conţine numeroase vitamine şi uleiuri volatile concentrate într-o bună măsură în rădăcina acestuia. Rizomul de ghimbir are o forma neregulată şi este noduros, atingând până la 5-6 centimetri în lungime. Rădăcina de ghimbir este un ingredient des întâlnit în bucătăria indiană şi asiatică. Uleiurile volatile din ghimbir îi oferă gustul şi mirosul sfecific. Acestea au efecte analgezice, sedative şi antitermice.

Pentru a alege corect, trebuie îţi îndrepţi atenţia spre aspectul său: ghimbirul proaspăt trebuie să fie dens, neted şi fără pete întunecate şi urme de lovituri. Mai mult, cu cât este mai lungă rădăcina, cu atât mai multe uleiuri esenţiale şi oligoelemente.

Ghimbirul proaspăt se poate găsi în două variante. Cea tănără, care nu necesită decojire, cu un gust mai blând, disponibilă numai în pieţele din Asia, şi varianta matură, cea mai răspândită.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.