Образование и культура
859

Exerciții de atenție și concentrare


Există o serie de exerciții care vă pot dezvolta atenția și concentrarea. Acestea nu sunt deloc costisitoare, însă trebuie să vă doriți să vă dezvoltați aceste abilități. Iată câteva exerciții de atenție și concentrare!

Exerciții de atenție și concentrare: numărați cuvintele dintr-un paragraf

Unul dintre exercițiile de atenție și concentrare necesită doar o carte, un ziar sau o revistă. Numărați cuvintele dintr-un paragraf. Repetați operațiunea ca să vă asigurați că nu ați greșit. Dacă puteți, numărați cuvintele dintr-o pagină întreagă. Faceți acest lucru doar în gând, folosind doar ochii.

Pentru unul dintre exercițiile de atenție și concentrare este necesar să mergeți într-un loc în natură și încercați să auziți tot ce se aude. Încercați să separați sunetele și să le individualizați. Mențineți atenția pe sunete.

Tot în aer liber puteți face și un alt exercițiu de atenție și de concentrare. Cu cât este mai multă aglomerație, cu atât este mai bine. Tot ce trebuie să faceți este să încercați să vă concentrați asupra unui singur sunet și să încercați să-l mențineți neîntrerupt de altele. Pentru acest exercițiu de atenție și concentrare este necesar să vă focusați pe cel mai îndepărtat sunet de voi.

Puteți să încercați și un exercițiu de atenție și concentrare pentru miros. Iată ce trebuie să faceți: stați nemișcați și încercați să simțiți toate aromele din camera în care vă aflați. De exemplu, mirosiți un fel de mâncare și încercați să simțiți mirosurile individuale – cum miroase morcovul, cum miroase cartoful sau ceapa ori carnea etc.

Mai sunt și alte exerciții de atenție și concentrare. De exemplu, faceți un punct pe perete și stați la o distanță de un metru de acesta. Fixați-l cu privirea. Încercați să clipiți cât mai rar și să nu vă gândiți la nimic. Ar fi excelent să reușiți să suportați acest exercițiu minimum cinci minute.

Atingeți un punct pe corpul vostru, unul dintre exercițiile de atenție și concentrare

Iată ce alte exerciții puteți încerca: atingeți un punct de pe corpul vostru menținând atingerea timp de câte zece secunde și încercați să rețineți senzația. Luați degetul și încercați să simțiți și după ce ați retras degetul aceeași senzație.

Un exercițiu de atenție și concentrare este și acesta: luați două tipuri de alimente, gustați-le, țineți-le minte aroma și încercați ceva mai târziu să resimțiți gusturile fără să mai mâncați acele produse.

Iată ce mai puteți face ca să vă dezvoltați concentrarea: desenați o figură geometrică de aproximativ 2,5 cm. Desenează figura geometrică în ce culori vrei și concentrează-te asupra ei. Privește figura fără să te gândești în cuvinte la ea.

De asemenea, puteți să încercați să simțiți din memorie diferite tipuri de gusturi. Însă, trebuie să acordați atenție maximă acestui exercițiu pentru că aceste gusturi nu trebuie simțite în gând, ci chiar în gură.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.