Образование и культура
549

Pregătirea casei pentru sezonul rece


Chiar dacă zilele frumoase de afară te duc cu gândul la vară, trebuie totuși să-ți pui casa la punct pentru iarnă. Verifică ferestrele și ușile și izolează ce mai ai de de izolat, că se anunță temperaturi scăzute și ger.

Înainte de curățenia generală, vezi în ce stadiu este sistemul de încălzire. Dacă ai sobe, desfundă burlanele și coșurile și ia lemne pentru încălzit din vreme.

Pregătirea casei pentru sezonul rece – Asigură-te că vei avea încălzire iarna asta!

Sunt o mulțime de motive din cauza cărora poți rămâne fără căldură: de la calorifere înfundate și țevi deteriorate care trebuie schimbate până la datorii care pot restricționa accesul la încălzire.

Asigură-te că vei avea casa încălzită în timpul sezonului rece, că vei avea apă caldă curentă și nu există defecțiuni la centrală sau la sistemul de contorizare a apei. În felul acesta previi costuri suplimentare.

Dacă ai sobe de teracotă, trebuie să desfunzi coșurile, burlanele și, dacă funcționează cu lemne, să le cumperi din vreme. Dacă iei lemn în anotimp rece și, mai ales, pe vreme ploioasă, vei cumpăra o cantitate mai mare, de o calitate mai proastă, pentru că e ud.

Nu face rabat când e vorba de verificarea sistemului de încălzire. Improvizațiile nu au viață lungă și îți pun casa și familia în pericol de moarte. Lasă aceste lucrări în mâna specialiștilor.

Dacă ai șemineu, vezi să nu fie blocate păsări sau să aibă cuib pe hornul de ieșire.

Pregătirea casei pentru sezonul rece – Țevile de apă să fie intacte O locuință în care țevile de apă îngheață sau se sparg este un fel de casa groazei.

O întrerupere de apă îți poate da peste cap planurile, ca să nu mai vorbim de situația când apa înundă casa și strică mobila, covoarele și zugrăveala celor de la etajele inferioare.

Verifică starea țevilor de apă și, dacă nu sunt izolate, ocupă-te și de treaba asta, ca să stai liniștită iarna asta.

Pregătirea casei pentru sezonul rece – Ușile și ferestrele

Dacă geamurile nu sunt bine chituite sau sistemele din termopan nu sunt bine fixate, poți avea probleme cu gerul, care se va strecura prin orice „portiță“ lăsată liberă. Rezolvă spațiile cu scurgeri de aer și izolează chiar și acum, pe ultima sută de metri pereții locuinței.

Vei economisi la facturile de energie, pentru că pereții izolați țin mai mult căldura în casă, spre deosebire de cei care nu sunt acoperiți cu polistiren. Aceștia din urmă nu mențin cald în casă.

Poți pune la ferestre pernuțe decorative care pot împiedica frigul să intre în casă, dar asta este o soluție temporară.

Și ușa de la intrare poate avea spații pe unde intră gerul de afară. Capitoneaz-o și fixează bine ușa, ca să împiedici formarea de curenți de aer, care pot scădea temperatura din casă.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.