Образование и культура
581

Băile turceşti si beneficiile acestora


Baile turcesti sunt recunoscute in toata lumea inca din cele mai vechi timpuri, cand cei de vita nobila se relaxau intr-o baie de aburi fierbinte. Odata cu raspandirea islamului, hammam-ul a fost dezvoltat de catre otomani, pentru relaxare si somn, inspirati de celebrele bai romane si de beneficiile acestora.

Un hammam este compus din trei incaperi: o camera unde poti face o baie de aburi si masaj, o zona pentru imbaiere cu spuma si parfumuri relaxante si o incapere calduta, armonioasa, unde poti sa te lasi purtat in lumea viselor, sau poti servi in tihna un ceai, ori o cafea turceasca delicioasa.

Otomanii erau foarte constienti de beneficiile hammam-ului, pe care il foloseau adesea dupa lupte, pentru detensionarea muschilor, dar si pentru a scapa de insomnii. Daca suferi de insomnii este un excelent ”antidot” impotriva acestora. Iar daca tii cure de slabit este modul perfect prin care poti pierde rapid in greutate. Datorita aburilor se elimina apa in exces din corp dar si caloriile in plus.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.