Образование и культура
671

Top 9 cele mai ciudate arome de îngheţată


Când ne gândim la îngheţată, ne vin în minte arome deja banale, precum vanilie sau ciocolată. Sărbătorim razele de soare ale lunii decembrie cu un top al celor mai ciudate arome de îngheţată din lumea întreagă.

Îngheţata este considerată cel mai popular desert din istorie, dar şi cea mai bună consolare pentru problemele în dragoste. Cercetătorii au demonstrat deja că îngheţata ne face mai fericiţi, mâncând îngheţată activăm o parte din zona frontală a creierului, asociată cu fericirea. Vă prezentăm arome de îngheţată ieşite din comun, din lumea întreagă.

Îngheţată cu vin

De obicei, nu congelăm alcoolul şi nu combinăm laptele cu vinul. Însă cei de la Mercer’s sparg stereotipurile şi ne încântă papilele gustative cu 6 arome diferite de vin: Cherry Merlot, Chocolate Cabernet, Peach White Zinfandel, Port, Red Raspberry, Chardonnay, Riesling.

Îngheţată cu cheeseburger

În Florida găsim îngheţata cu cheeseburger, comercializată de cei la Carousel Foods. Mai precis, un cheeseburger cu topping de salată, murături, roşii şi, aţi ghicit, o cupă imensă de ingheţată.

Îngheţată cu hrean

La gelateria Max & Mina din New York găsim acest sortiment revoluţionar, îngheţată cu hrean. De asemena, fraţii Becker de la gelateria numită mai sus, oferă şi alte arome cum ar fi: de somon afumat, bere sau hummus.

Îngheţată cu foie gras sau caviar

Evident există şi sortimente sofisticate pentru gusturile mai rafinate. Când ne gândim la îngheţată cu foie gras sau caviar, prima curiozitate pe care o avem este preţul. Aflaţi că o alegere atât de excentrică depăşeşte pragul sumei de 100 de euro.

Îngheţată cu ramen

Îngheţata cu ramen (supă japoneză cu tăiţei) o găsim în Tokyo. Mai precis, la Kikuya Ramen Shop. Îngheţata ”Kikuya ice cream ramen” a devenit preparatul semnătură al localului.

Îngheţată cu homar

După cum aflăm din denumire, îngheţata cu homar o găsim la Bill's Chocolate Emporium, în Maine. Este unul dintre cele mai populare preparate pe lista comenzilor online.

Îngheţata cu lapte de mamă

Un sortiment cel puţin controversat, îngheţata conţine un amestec de lapte de mamă, vanilie Madagascar şi coajă de lămâie. Totuşi, dacă vă spunem că această îngheţată a fost creată în onoarea cântăreţei Lady Gaga, probabil combinaţia nu mai pare atât de ciudată.

Îngheţată cu haggis

Haggis este un preparat asemănător cu toba noastră tradiţională. Însă preparatul britanic are un altfel de conţinut (măruntaie de oaie; inimă, ficat, plămâni). Dacă pentru multe persoane amestecul de haggis cu îngheţată sună cel puţin ciudat, britanicii consideră digerabil amestecul de măruntaie de oaie cu îngheţată.

Îngheţată cu cârnat alb

Îngheţata cu Weiswurst, cârnat alb, e un preparat nemţesc creat de Matthias Muenz. Desertul care conţine cârnat alb şi diverse arome de îngheţată se serveşte pe pâine.

Aşadar, putem spune că îngheţata, desertul preferat al oamenilor din toată lumea, a evoluat destul de mult de cand a fost inventată în China, în jurul anului 100.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.