Образование и культура
662

Smartphone-urile si tabletele oferite copiilor pentru a-i calma le pot afecta creierul


Oamenii de stiinta spun ca cei mici risca sa aiba probleme sociale, din acest motiv.

Daca ii dai unui copil un smartphone sau o tableta pentru a-i distrage atentia si a-l calma, s-ar putea sa ii opresti dezvoltarea, spun oamenii de stiinta. Ei au descoperit ca aceasta activitate ii impiedica pe cei mici sa isi creeze propriile metode de a se calma.

Studii precedente au demonstrat ca micutii care au mai putin de 30 de luni nu pot invata de la televizor sau din jocuri video la fel de bine cum invata din interactiuni umane.

Concret, oamenii de stiinta spun ca folosirea electronicelor pentru a-i linistii pe copii nu le permite acestora sa isi dezvolte empatia, aptitudinile sociale si nici cele de rezolvare a problemelor, scrie DailyMail.

Aceste aptitudini se obtin prin explorare, prin joc nestructurat si prin interactiune cu cei din jur, sustin oamenii de stiinta.

Ei au mai descoperit ca ebookurile si aplicatiile de invatare nu au efecte in cazul copiilor sub doi ani, care au mai mare nevoie de interactiune umana pentru a descoperi lumea.

via | http://www.yoda.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.