Образование и культура
601

A fost creat dispozitivul de stocare 5D care va rezista mai mult decât specia umană

       Oamenii de știință britanici au creat o «memorie de cristal» în cinci dimensiuni care va putea păstra datele stocate în ea timp de un milion de ani. 
      Cristalul din sticlă nanostructurată creat de cercetătorii britanici poate stoca informație în cinci dimensiuni (în plus faţă de poziţia tridimensională a nanostructurii, refracţia şi polarizarea ei acţionează ca doi parametri diferiţi), scrie Independent.co.uk
        Un singur disc alcătuit din materialul revoluționar poate stoca 360 de terabytes de informații, echivalentul a jumătate de milion de CD-uri. 
        Oamenii de știință susțin că «memoria de cristal» cu cinci dimensiuni poate stoca datele chiar și timp de un milion de ani, mai mult chiar și decât sparanța de viață estimată a speciei umane. Mai mult, memoria de cristal poate rezista până la temperaturi de 1.000 de grade Celsius fără a suferi stricăciuni. 
Informația este scrisă pe cristalul 5D cu ajutorul unor raze laser de mare viteză.


via | www.realitatea.net

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.