Образование и культура
660

Romanul "Raţiune şi simţire" de Jane Austen
         Dacă vara aceasta sînteţi cumva în criză de idei cu privire la lectură, Vă recomand romanul «Raţiune şi simţire» de Jane Austen. Este uşor de citit ca urmare a construcţiei sale bazate pe dialog, chiar dacă include peste 400 de pagini. 
        Subiectul acestei cărţi se desfăşoară în Anglia, avindu-i ca principali protagonisti pe reprezentanţi din clase sociale înalte, precum şi pe cei din categoria burghezilor, care îşi doresc cu tot dinadinsul să se "învîrte" în «cercurile de elită».  Încă de la început facem cunostinţă cu familia  Dashwood, romanul «Raţiune şi simţire» fiind centrat pe povestea surorilor Dashwood, sensibila Elinor şi pasionata Marianne, ale căror şanse de a se căsători par condamnate pentru totdeauna de brusca pierdere a averii familiei. În acest context, ele se mută cu traiul în căsuţa oferită de o rudă binevoitoare şi, în ciuda situaţiei în care au ajuns, Elionor şi Marianne se încăpăţînează să caute romantismul într-o societate obsedată de avere şi de statutul social. 
        Dacă vreţi să aflaţi prin cîte experienţe şi situaţii sînt nevoite domniţele Dashwood să treacă, atunci nu vă rămîne decît să luaţi cartea şi să o deschideţi. Nu veţi regreta cu siguranţă! 
Celelalte personaje îşi vor atrage fie simpatia, fie antipatia cititorului, în funcţie de caracterul şi aptitudinile acestora. 

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.