Образование и культура
648

Puterea dragostei - Paul Ferrini

     CunoscutulPaul Ferrini, psiholog de formație, și autorul a mai multor cărți de spiritualitate, ne învață cum să iubim necondiționat, cum să evoluăm spiritual, cum să vindecăm rănile personale. El ne oferă un set complet de 10 practici spirituale care ne pot schimba viața, dar cu condiția să ne implicăm cu angajament. Însuși autorul ne spune:

 “Nădăjduiesc că această carte să reprezinte un instrument practic de deschidere spre puterea Dragostei din interiorul inimii voastre. Și sper că aceste practici spirituale să devină o parte permanentă din viața voastră.”


       Considerând că trăim vremuri mai dificile, și că suntem cu toții implicați în această evoluție, el ne propune următoarele practici spirituale:


1. Puterea Unimiisau conștiința unității sau a lui Dumnezeu este antiteza conștiinței dualității care judecă și separă. La ea putem ajunge prin meditație, rugăciune sau citire unor texte ca: “Dumnezeu este cu mine. În interiorul meu se află iubire, iar eu mă pot conecta la ea. Nu înțeleg întotdeauna viața, dar o pot accepta, învăț să am încredere.” Astfel dispoziția generală se va schimba în bine, stările noastre mentale vor conștientiza realitatea.

2. Puterea egalității.Însuși Iisus ne-a spus “Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.” Așadar privește-i și tratează-i pe ceilalți ca fiind egali cu tine astfel în relațiile noastre cu ceilalți va domni pacea, dar o persoană impulsivă nu va fi preocupată de binele celorlalți. Pătrunde în adâncul sufletului tău și tratează-ți cu indulgență vechile răni pricinuite de frică.

3. Puterea reflectăriiare rolul să ne arate ceea ce am încercat să ascundem de noi înșine. Noi suntem cei care avem responsabilitatea propriei vindecări. Vindecare a propriei frici care ne îndeamnă să atacăm chiar și pe partenerul nostru. Frica vizibilă este mai puțin vizibilă decât frica invizibilă. Când îngropăm o suferință, aceasta ne schimbă felul de a ne comporta și de a trăi. Deci privește-ți cu atenție egoul, încercând să-l înțelegi și să-l vindeci.

4. Puterea creației.Fiecare creează ceva în viață, suntem ființe active, dar “creăm ceea ce vrem sau ceea ce avem nevoie.” Satisfacerea nevoilor este necesară pentru supraviețuire, pentru un trai decent dar de multe ori sunt situații în care unii oameni nu se pot autoîntreține și au nevoie de ajutorul nostru. În acest drum spre materializare al unui țel, putem avea și eșecuri, aceasta se datorează țintirii prea sus. Fixează-ți scopuri modeste și lucrează din greu pentru a le obține.

5. Puterea alegeriide a fi responsabil de creația ta în viață, de a putea alege calea bună, de a evita dezordinea și erijarea în victimă. Astfel o persoană care nu-și asumă responsabilitatea, atrage pe acea persoană care are nevoie de a-i controla pe ceilalți “atât victimă cât și torționarul renunță la puterea lor. De aceea victimele și torționarii se potrivesc.” Deci, ai încredere în tine însuți și comportă-te ca atare, nu minți, fii autentic și nu te ascunde în spatele unei măști.

6. Puterea compasiunii. A șasea practică spirituală ne propune să iubim chiar dacă nu suntem iubiți, adică să evitam condiționarea iubirii noastre. Iubirea dintre părinți și copii este necondiționată, este o iubire spirituală de neclintit, aceeași iubire pe care o are Dumnezeu față de copiii Săi. “Și dacă putem iubi chiar și o singură ființă umană în acest fel, înseamnă că avem în interior o capacitate de a iubi întreaga lume.” Să încercăm să ne exprimăm iubirea și compasiunea față de oricine, să ajutăm atât în familie cât și în comunitate.

7. Puterea perfecțiunii.Fiecare încearcă să fie perfect, dar prin aceasta blocam energia noastră creatoare, ne pierdem încrederea în noi înșine, ne autocriticăm, devenim descurajați. Deci să căutăm perfecționarea (autoeducarea ) să ne îmbunătățim procesul de creație permanent, să depășim frica de eșec, să avem încredere în darurile primite de la Dumnezeu.

8. Puterea vindecării ne propune calea ce trebuie s-o urmam în identificarea cauzelor nereușitelor noastre, bolilor noastre. Din obiceiurile nesănătoase, printr-un comportament vicios, blocăm legătura cu centrul spiritual, și ne depărtăm de energiile creatoare. De aceea trebuie să spunem stop, și să facem o schimbare prin asumarea relelor din viața noastră, și pornirea pe un alt drum.

9. Puterea unicitățiieste legea spirituală care ne arată pe “împărații fără haină pe ei”. Ea ne dezvăluie minciuna, ipocrizia, sau abuzul de putere. Prefăcuții, nesincerii, cu timpul vor fi descoperiți de cei din jur, și vor fi izolați. “Nu e ușor să încetezi de a mai fi persoana care deține răspunsurile, și să spunem că timpul meu în care să dau sfaturi și să conduc a luat sfârșit.”

10. Puterea transcenderii. Pe calea dezvoltării spirituale pot apare obstacole dificile pe care reușim pentru moment să le depășim, dar care pot reapare în fața noastră. “Iluminarea nu este vreun tip de magie care ne schimbă viața exterioară, este o trecere spre conștiința lui Dumnezeu, ce ne permite să ne vedem așa cum suntem cu adevărat.”

Această carte ne îndrumă pe cărarea la inima noastră cea iubitoare, spre o vindecare și îndreptare a bolilor noastre spirituale. Cărțile lui Ferrini “va vor ajuta să vă conectați la iubire, să vă vindecați rănile, și să vă descoperiți darul pe care trebuie să-l oferiți lumii. Mulți au auzit chemare, dar nu i-au răspuns.”

via | autoeducare.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.