Образование и культура
626

Efectul Lucifer


    Cum ajung oamenii buni sădevină făptași ai răului? Renumitul expert în psihologie socială Philip Zimbardo arată în „Efectul Lucifer” cum și de ce suntem cu toții susceptibili de a fi ademeniți înspre „tărâmul întunecat”.

    Plecând de la exemplele oferite de istorie precum și de cercetarea sa inovatoare în domeniu, creatorul experimentului Stanford detaliază modul în care forțele situaționale și dinamica grupurilor pot conspira în transformarea oameni obișnuiți și buni în monștri. Aruncând lumina asupra cauzelor acestei metamorfoze tulburătoare și subliniind modalitățile prin care indivizii pot rezista tentației răului, Zimbardo face posibilă înțelegerea unui larg spectru de fenomene, de la abuzurile și manipulările corporatiste, până la torturarea prizonierilor de la Abu Ghraib și genocidul organizat.

      O carte care obligă la reexaminare, atât individual cât și colectiv. Un studiu șocant, dar captivant, o călătorie în inima întunericului care va schimba pentru totdeauna modul în care privim comportamentul uman.

     „Zimbardo merită întreaga noastră recunoaștere pentru că a adus la lumină cele mai întunecoase și mai ascunse aspecte ale sufletului uman.”  

via | thesituationist.wordpress.com

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.